#10 Podcast Jesse van der Velde

In de podcast van vandaag praat ik – Margriet Spijksma – met Jesse van der Velden, die een bijzonder gefocuste weg heeft afgelegd, van personal trainer naar expert op het gebied van voeding. Ik ken Jesse en ik weet dat zijn verhaal zeer inspirerend is en gelukkig wil hij dit verhaal met ons delen. Er zitten tips in die je je leven lang niet zal vergeten!

 

 Ik vraag Jesse of hij als klein jongetje al wist dat hij gezondheidsgoeroe wilde worden. Jesse antwoord ‘ik was wel altijd met sport bezig, maar niet persé als mijn toekomst’. Toch kwam dat besef al jong. Zijn studie liet hij versloffen doordat hij teveel met computers bezig was, een ICT-opleiding lag dan ook voor de hand. De klik kwam echter met de sportopleiding het CIOS. Naast energie en motivatie leverde dit een levensmissie op. ‘ik zei na twee weken al; ik wil het in drie jaar doen’ en toen zeiden ze tegen mij ‘dat heeft nog nooit iemand gedaan’.’’ 

 

Jesse wilde alles weten, als een spons, super gemotiveerd om te leren. Dat is signaal! Daar moet je niet naar zoeken, je moet ze herkennen. Vind de blokkades en haal die weg. Energie is een signaal, je moet doen wat je energie geeft. Waar krijg je nou echt een gevoel van in je buik wat je motiveert en daar moet je naar luisteren. De tips van Jesse blijven maar stromen; ga buiten je omgeving, ontmoet nieuwe mensen, volg een opleiding, alles om nieuwe perspectieven te krijgen. Deze tips heeft Jesse zelf ook effectief ingezet. Stagelopen was eigenlijk enkel fitness, maar Jesse zei ‘ik wil graag eind van het jaar alles kunnen in het bedrijf’. Wat bewijst dat als je echt doet wat je graag wilt, je heel groot gaat denken.  

 

Jesse benadrukt dat het om pure focus gaat, je moet visie hebben, maar ook loslaten. Niet denken aan of je wel het juiste aan het doen bent, wat vinden anderen ervan, ga het gewoon doen; “Om even het verhaal in perspectief te zetten. En ik ben absoluut niet een geboren ondernemer …. Je moet weten waar je naartoe wil, je moet geloven dat het kan en dan gebeurt het ook’. Jesse vervolgt dat je niet bezig moet zijn met angst om controle te verliezen en angst om te falen”. 

 

Nu klinkt het wellicht of Jesse begonnen is en niet meer gestopt is, maar ook Jesse heeft moeten knokken ‘ik maakte de fout dat ik in mijn hoofd veel verder was dan dat ik in de praktijk was’. Ook kwam er nog een franchiseformule voor trainers voorbij en de verkoop van voedingssupplementen. Jesse vertelt dat je een visie moet hebben waar je naartoe wilt, en vervolgens ga je terug naar waar je nu staat, naar wat nu je eerste stap is. Jesse startte met YouTube video’s, hing posters op, flyers werden uitgedeeld en hij zocht de media op. En toen kwam al heel snel wat hij precies wilde.  

 

Heel bijzonder, Jesse vertelt in de podcast ook dat je dicht bij jezelf moet blijven. Dat klinkt zo misschien zweverig, maar dat is het allesbehalve. Ook geeft Jesse tips op mijn vraag hoe je als zoveelste persoon die iets doet, toch geld gaat verdienen. Ik kan je al vertellen dat de gok is daar dat je daar al bent maar je het zelf (nog) niet geloofd. Ga het gewoon doen, ben niet met je irrationele gedachtes bezig, ga het gewoon doen.

 

 

Momenteel is Jesse de Engelse markt aan het veroveren. Dat was eerst spannend maar ‘wie ben ik om daarin te gaan overtuigen’ werd omgezet in ‘wie ben ik om het niet doen. Ik heb de kennis, ik heb de ervaring, ik kan mensen helpen’. ‘We willen het nummer 1 platform voor health coaches zijn wereldwijd’. Kijk op bioprofile.com of bioprofiel.nl voor meer informatie. Gezondheidsanalyses, advies en begeleiding door echte experts. Wij zijn er voor diabetes type 2, overgewicht, burn-out, trage schildklier problemen, darmproblemen, mensen die ‘s ochtends nog moe wakker worden en hun energie terug willen. 

 

Laat het duidelijk zijn, deze podcast toelichting toont slechts de helft van alle tips die Jesse geeft! Ga de podcast luisteren en wees net als Jesse die spons die alles wil leren, want met deze tips ga jij het verschil maken!

 

Wat ontdek je in deze tiende podcast?

 

Wanneer je super gemotiveerd bent, als een spons alles wil leren en er energie van krijgt, dan is dat een signaal. Je moet weten waar je naartoe wil, je moet geloven dat het kan en dan gebeurt het ook; focus – visie – loslaten. Steek je hoofd boven het maaiveld uit met een goede website, YouTube video’s, …  

 

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/fablife/MSP-010.mp3″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true” ]  

Wil jij op de hoogte blijven van mijn nieuwe podcastafleveringen! Abonneer je dan GRATIS op mijn kanaal!

 

Abonneer je gratis via iTunes! Abonneer je gratis via Android!