#12 Wat als je geen acquisitie wilt plegen?

Ik, Margriet Spijksma van Fablife, train vrouwen om te weten wat ze echt willen. Regelmatig leer ik daarbij vrouwen kennen die een diep verlangen hebben om voor zichzelf te beginnen, maar nog geen idee hebben waarin of hoe. Zo kreeg ik een e-mail van Christel die zegt

 

‘Ik heb ook geen idee hoe ik het aan moet pakken maar dit is wat ik wil, maar als ik dan bedenk dat ik dan acquisitie moet plegen, hoe ik dan aan klanten moet komen, dat weet ik niet’.

 

In de podcast leg ik uit dat ik geloof in soort zoekt soort. Wat jij wil, dat wil jou ook. Wil je geen acquisitie doen, dan moet je dat ook niet doen. Doe ik ook niet, ik heb geen eens visitekaartjes. Dat vinden veel mensen gek. Ik geloof echter heel erg in hoe sterker jij weet wat je wilt, hoe aantrekkelijker jij wordt en hoe meer klanten je zal krijgen. Dus ik nodig je uit om voor jezelf te beginnen maar het woord acquisitie los te laten en uit te zoeken welk soorten mensen jij als klant wilt hebben. En doe het anders. Spreek mensen aan waar je mee wilt samenwerken.

 

Ik geloof dat een succesvol bedrijf in deze tijd, in 2016, echt gaat over zelfkennis. Dus hoe meer je weet wie je bent, hoe beter en hoe mooier je succes wordt. Beluister de podcast voor alle tips en ik weet zeker dat je mij, net als Christel, over een jaar een e-mail kunt sturen dat je aan de champagne zit. Succes en veel plezier!

 

Wat leer je in deze dertiende podcast?

  • Een bedrijf kan prima succesvol worden zonder dat je acquisitie hoeft te plegen
  • Hoe sterker jij weet wat je wilt, hoe aantrekkelijker jij wordt
  • Doe het anders
  • Ga samenwerken

 

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/fablife/MSP-012.mp3″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true” ]

Wil jij op de hoogte blijven van mijn nieuwe podcastafleveringen! Abonneer je dan GRATIS op mijn kanaal!

 

Abonneer je gratis via iTunes! Abonneer je gratis via Android!