#2 Annemarie van Gaal: Ontdek de bijzondere geheimen van Annemarie van Gaal over hoe zij bereikt wat ze écht wil.

In mijn tweede podcast praat ik, Margriet Spijksma, met Annemarie van Gaal. De succesvolle zakenvrouw die we kennen vanwege haar uitdagende avontuur in Rusland, haar boeken en haar bijdrage als financieel adviseur in verschillende tv-programma’s. Wie denkt dat dit succes haar is aan komen waaien heeft het mis. Ik heb haar gevraagd naar haar meisjesdromen en hoe ze gekomen is tot waar ze nu is.

 

Annemarie vertelt me dat ze als jong meisje al wist dat ze het later goed voor elkaar wilde hebben. Met die reden vertrok zij vanuit Limburg naar Amsterdam. Ze raakte echter onverwachts zwanger en de eerste vijf jaar als alleenstaande moeder bestonden uit zien te overleven; ‘ik heb geen dag zonder werk gezeten. Wat je ook doet, in welke situatie je je ook bevindt, je moet je uiterste best moet doen en altijd wat extra geven’. Maar Annemarie wilde vooruit en dat heeft ze gedaan.

 

De keuze voor Rusland is niet voor de hand liggend, maar Annemarie zegt ‘ik ben fearless, Ik ben heel erg van just do it en als er een beer op de weg ligt dan zie ik dat dan wel en dan kan ik altijd nog teruggaan. Misschien kom je er de eerste keer niet omheen, de tiende keer niet, maar de honderdste keer wel. Wanneer je die wetenschap hebt, dan maakt het niet uit als er beren op de weg gaan liggen’. Ik vraag haar of die gedrevenheid ook voorkomt uit de onderhuidse wens om rijk te worden, dat ontkent Annemarie ‘dan had ik het nooit volgehouden en was het ook niet gelukt’.

 

Haar terugkeer in Nederland kennen we allemaal. Annemarie werd gevraagd voor verschillende televisieprogramma’s, haar boeken werden uitgegeven, ze schrijft columns en start zowel zakelijk als privé regelmatig met nieuwe projecten. Beluister de podcast om haar antwoord te horen op mijn vraag; ‘Is het voor iedere vrouw mogelijk om te bereiken wat jij hebt bereikt?’. Uiteraard is het antwoord positief!  

 

Wat ga je ontdekken in deze tweede podcast?

 

  • Doe altijd alles voor de volle 100% en zet die extra stap!
  • Als je ergens meer energie krijgt dan is het voor bijna 100% zeker dat daar één van jouw talenten ligt.
  • Ga ervoor, lukt het niet de eerste keer, vecht er dan voor en probeer het zo goed mogelijk te doen.

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van mijn nieuwe podcastafleveringen! Abonneer je dan GRATIS op mijn kanaal!

 

Abonneer je gratis via iTunes! Abonneer je gratis via Android!