#22 Guilty or Pleasure

Waarom doen we niet wat we écht willen? In deze podcast vertel ik je waarom het allemaal zo ingewikkeld is. Waarom je droom tegelijkertijd je blinde vlek is. In je hart weet iedereen, jij ook, wat  je écht wilt. Het stomme is dat we het gewoon niet doen. Kies jij voor guilty or pleasure?

Van huis uit werd altijd gezegd “Margriet praat maar niet.” Mijn moeder verstijfde als ik weer eens grappig deed of enorm aan het praten was in een groep. Na zo’n gebeurtenis kon ik bij thuiskomst naar boven om daar over na te denken. Dat is wat je vormt. Ik neem het haar niet kwalijk, mijn moeder heeft het geleerd van haar moeder en zij misschien wel weer van haar moeder. Maar dit moest een keer stoppen. Dat was de dag dat ik sprong en voor mijn eigen droom ben gegaan.

Hier ben ik trots op maar op een deel ook niet. Trots op? Ik moest me schamen, schamen, ken je dat? Als je veel meer duidelijk maakt voor jezelf waar je van houdt en dat kunt doorbreken, dan ga je steeds meer zien wat het is dat je tegenhoudt.

Zo ontdek ik steeds meer dat ik van binnen ontzettend veel geblokkeerd wordt, in mijn hoofd. Door schuldgevoel. Ontzettend veel last van schuldgevoel. Ik zie nu dat patronen zich herhalen.

De vraag is guilty or pleasure? Kies ik voor dat eeuwige schuldgevoel wat mij echt een heel erg naar gevoel geeft, of kies ik voor pleasure?

 

Wat ga je ontdekken in deze podcast?

  • Dat als je veel meer duidelijk maakt voor jezelf waar je van houdt en dat kunt doorbreken je steeds meer gaat zien, wat het is wat je tegenhoudt.
  • Dat hoe meer je inziet waarom je iets niet durft, hoe makkelijker het wordt.
  • Hoe je om kunt gaan met schuld gevoel
  • Hoe je kunt kiezen voor pleasure

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/fablife/MSP-022.mp3″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true” ]