#5 Zoveel ideeën

In de eerste vier podcast afleveringen heb ik verschillende onderwerpen behandeld die regelmatig in mijn trainingen terugkeren. In deze vijfde podcast beantwoord ik, Margriet Spijksma, de vraag van Judith die ook een probleem heeft waar veel vrouwen tegen aanlopen die hun leven willen veranderen;

 

“Ik heb al van alles geprobeerd, maar ik heb zoveel ideeën, 
wanneer weet ik nou dat ik het juiste idee heb?’

 

Het ontdekken van wat je écht wilt, en jezelf centraal gaan stellen, is een proces. Wanneer je helemaal aan het begin staat van het dit proces en de ideeën je blijven overvallen of wanneer je iedere keer met een idee aan de slag gaat omdat iemand anders zegt dat je er geknipt voor bent, dan is het belangrijk dat je houvast krijgt.

 

Het gaat om waar je écht van houdt. Is een idee geld gestuurd of is het een idee wat je heel erg leuk vindt en ga je jezelf leren hoe je er geld mee kunt verdienen. Bij ons thuis was het not done om te gaan doen wat je graag wilt, laat staan zonder zichtbaar verdienmodel, maar ik heb het zelf gecreëerd! Ik geloof dat we in een tijd zitten waarin we veel meer zelf gaan creëren wat we willen, het woord beroep vind ik ouderwets.

 

In deze podcast vertel ik niet alleen Judith, maar ook aan jou, hoe je het anders gaat doen! Je gaat je niet meer gek laten maken door een idee wat in eerste instantie fantastisch lijkt. Vraag jezelf af of het praktisch goed uitkomt of dat het iets is waar je écht van houdt. Vergelijk het maar met een liefdesrelatie. Is dit ‘Mister Right’ of is het gewoon een ‘fling’? Slaap er vervolgens een nachtje over. Is het idee nog steeds fantastisch of valt het toch meer in de categorie ‘zou kunnen’ of ‘nee toch niet’.

 

Deze podcast wordt afgesloten met een opdracht voor de komende drie weken. Gegarandeerd dat je na die drie weken niet meer wordt overspoeld door ideeën en de ideeën die je krijgt snel weet te bepalen op waarde, om zo tot hét idee te komen. Ik nodig je van harte uit de podcast te luisteren en de opdracht op te pakken, succes!

 

Wat ga je ontdekken in deze podcast?

 

  • Hoe weet je nou of het idee, hét idee is? Vraag jezelf af of het praktisch goed uitkomt of dat het iets is waar je echt van houdt.
  • Het moet compleet goed voelen, alles moet mee, zelfs je grote teen!
  • Je laat je niet meer gek maken door ideeën maar weet ze op waarde te bepalen

 
  [smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/fablife/MSP-005.mp3″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true” ]

Wil jij op de hoogte blijven van mijn nieuwe podcastafleveringen! Abonneer je dan GRATIS op mijn kanaal!

 

Abonneer je gratis via iTunes! Abonneer je gratis via Android!