#6 Marlies Dekkers: Laat je inspireren hoe Marlies Dekkers haar dromen verwezenlijkt.

In deze zesde podcast praat ik met Marlies Dekkers, een van de meest inspirerende vrouwen van deze tijd. We kennen allemaal haar prachtige vrouwelijke lingerie en het verhaal hoe zij van succesvolle prijzen winnende ontwerpster in een faillissement terechtkwam en een sterke doorstart maakte.

 

Marlies groeide op in een arbeidersomgeving, waar het dromen over de toekomst zinloos leek want het pad tot huisvrouw was reeds uitgestippeld ’ik voel dat ik voor meer in de wieg gelegd was …ik werd door iets voortgeduwd, ik wist alleen nog niet wat de stip op de horizon werd … ik wist wel ik kan geen fluit kon met alleen die huishoudschool’. Haar ambities werden niet gesteund door familie en vriendinnen; ‘ik herinner ik het me niet als heel zwaar omdat de urgentie zwaarder voelde dan de tegenkracht … Als je dat voelt, dan zit er een soort ondernemer in je en die moet er dan gewoon uit, met hoeveel tegenwind je ook krijgt en die komt zeker …. maar maak de droom ook niet te groot. Je moet wel gewoon rustig kunnen slapen ‘s nachts’.

 

Goed voorsorteren met opleiding, maar ook toe kunnen met weinig geld zijn enkele tips van Marlies, gevolgd door haar eigen vuistregel; ‘Je moet minimaal 1.000 uur maken om te weten of je ergens talent voor hebt en of het je ligt … na 1.000 uur moet je het nog net zo leuk vinden als in het 1e uur’. Je wordt enkel een expert wanneer je deze 1.000 uur investeert, de energie ervoor hebt en 100% gefocust bent, net als een topsporter. Marlies verklapt dat ze al met meerdere nieuwe dingen op weg is naar de 1.000 uur. Beluister de podcast om te horen waar we Marlies wellicht binnenkort nog meer mee kunnen aantreffen!

 

‘Mijn droom was, ik wil een lingerie revolutie veroorzaken. Een bh is een beleving, een energy driver, ik zeg ook altijd ‘dat stoute meisje, dat probeer ik weer wakker te kussen’, of je nu in slaap bent gesust door een zwangerschap, een scheiding of dat je jezelf voorbij bent gerend’.

 

Ik vraag Marlies om in een paar woorden aan ons te vertellen wat voor eigenschappen of wat voor dingen haar succes hebben gemaakt. Ook op deze vraag komt een duidelijk antwoord waar ik van overtuigd ben dat jij, als vrouw die wil veranderen, veel hebt; ‘Geef toe dat je het anders wilt hebben, maak een korte analyse en bepaal actiematig hoe je dit gaat aanpakken: volgend jaar om deze tijd wil ik terugkijken op een compleet ander jaar’. Daarvoor heb je doorzettingsvermogen, passie en talent nodig, maar er komt meer bij kijken. Ik nodig je dan ook van harte uit om de podcast te beluisteren en te horen welke spier je moet trainen en welk systeem Marlies heeft uitgebannen omdat het haar nachtrust verpestte.

 

De podcast wordt afgesloten met een knaller van een tip; vergelijk je leven met strippenkaart met levensjaren waarvan je niet weet hoeveel strippen op jouw kaartje staan. Leef dus maximaal. Marlies haar motto is niet voor niets ‘dare to dream, dare to grow, dare to be’. De innerlijke reis je die aangaat, dé challenge, dat maakt je een mooi mens en dat je met trots terug kunt kijken wanneer het einde van je strippenkaart bereikt is.

 

Wat ga je ontdekken in deze zesde podcast?

 

  • Je hebt geen rolmodel nodig om zelf een drijfveer te voelen die eruit wil komen.
  • Je moet minimaal 1000 uur maken (doorzettingsvermogen) om te weten of je ergens talent voor hebt en of het je ligt (passie).
  • Geef toe dat je het anders wilt hebben, maak een korte analyse en bepaal actiematig hoe je dit gaat aanpakken.
  • Volg je droom, geef hem water zodat hij kan groeien en er mag zijn.

 

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/fablife/MSP-006.mp3″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true” ]

Wil jij op de hoogte blijven van mijn nieuwe podcastafleveringen! Abonneer je dan GRATIS op mijn kanaal!

 

Abonneer je gratis via iTunes! Abonneer je gratis via Android!