#7 Help! Ik kan mijn creativiteit nergens kwijt, hoe los ik dat op?

In deze zevende podcast beantwoord ik, Margriet Spijksma, een vraag van Susan. Susan zegt ‘Ik ben heel erg creatief, ik heb heel veel ideeën maar ik kan mijn creativiteit gewoon niet kwijt’. Ze zou zo graag iets met haar creativiteit willen doen dat ze al van alles geprobeerd heeft en iedere keer weer vastloopt.

 

Wij vrouwen maken het onszelf verschrikkelijk ingewikkeld. Heel veel vrouwen die ik train die zijn creatief, alleen zij voelen dat ze daarmee ook niet alles uit hun mars halen omdat het ergens stokt met die creativiteit. Het is belangrijk dat je begrijpt dat creativiteit niet in het woord zit. Creativiteit is niet concreet punniken, haken of breien. De letterlijk vertaling van creativiteit is ‘het uiten van jezelf’.

 

Als je dat begrijpt dan krijgt het een hele andere betekenis. Wij kijken altijd naar: kan ik schrijven, kan ik schilderen, kan ik naaien, … maar daar zit het hem veelal niet in. Het gaat erom dat je doet wat je écht wilt. Dus worstel je met dit gevoel, ga dan meer zelfkennis opdoen. Wanneer je dat hebt dan vind je die baan waarin je wordt gehoord en gezien en waarin je jouw ideeën kwijt kan. Of je begint een eigen bedrijf.

 

Hoe staat het met jouw zelfkennis? Beluister deze podcast om nog meer tips te krijgen waarmee jij het gaat durven om de stap te nemen!

 

Wat ga je ontdekken in deze zevende podcast?

 

  • Creativiteit zit niet in het woord in een vorm van handwerken, de letterlijk vertaling van creativiteit is ‘het uiten van jezelf’.
  • Het gaat erom dat je doet wat je écht wilt. Ga meer zelfkennis opdoen en ga ermee aan de slag.

 
 
[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/fablife/MSP-007.mp3″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true” ]

Wil jij op de hoogte blijven van mijn nieuwe podcastafleveringen! Abonneer je dan GRATIS op mijn kanaal!

 

Abonneer je gratis via iTunes! Abonneer je gratis via Android!