Check je happy bounty feelings

Luister hier mijn blog

Met ons gezin zijn we net terug uit Spanje. We hebben daar samen een heerlijke tijd gehad. Zon, zand en zee. Meer hebben de kinderen niet nodig om een toptijd te hebben. O, en af en toe een ijsje natuurlijk. En een knuffel van mama ☺.

En ik vond het zelf ook super. Spanje, vooral Ibiza is voor mij een magisch eiland. Het is er zo ongelooflijk mooi. Toen ik er een paar jaar geleden voor het eerst was, voelde ik me er gelijk thuis.

Gelukkig kan ik hier in Friesland Ibiza Radio ontvangen. Als ik daar naar luister ben ik er gelijk weer. Dan ruik ik weer de pijnbomen en hoor ik weer de ijsklontjes tintelen in mijn cocktailglas. Instant plezier & vrijheid!

Je weet dat ik jarenlang loonslaaf was

Lelijk woord, hè? Maar het voelde voor mij echt als een oneerlijke ruil. Ik gaf mijn creatieve energie weg en kreeg daar zo weinig voor terug. Ik bedoel niet dat ik te weinig verdiende, mijn salaris was op zich prima.

Ik bedoel aan eigenwaarde, zelfvertrouwen en vervulling. Ik had het gevoel dat ik stilstond en dat mijn energie weglekte – elke dag een druppeltje meer.

Dagen sleet ik op kantoor. Ik kan het nog zo uittekenen. Meubels van Ahrend. Grijs gemêleerd projecttapijt. Systeemplafond. Koffieautomaat en waterkoeler op de gang. Aan de muur een paar slecht bijgehouden planborden.

Nee, ik was niet gelukkig op kantoor.

Ik sleepte me letterlijk naar de zomervakantie. In januari begon ik er al over te fantaseren.

Alles zou dan veranderen. Ik kon wat afstand nemen. Mijn plannetjes uitwerken. Misschien vond ik zelfs wel de moed om een nieuwe weg in te slaan. Want ik flirtte al jaren met het idee om voor mezelf te beginnen (zonder het daadwerkelijk te doen).

Zo telde ik de minuten, seconden tot ik e i n d e l i j k weg mocht. Het leek altijd alsof al het werk zich in die laatste week opstapelde, en het moest af (van de manager).

Op vrijdag stopte ik met werken en op zaterdag vloog ik ergens heen.

Stijf van de stress en met een knallende koppijn.

De eerste paar dagen sliep ik vooral.

Happy bounty feelings!

Daarna kwam ik langzaam bij. Kon ik weer een beetje om me heen kijken. Vaak bleek ik op een soort bounty island te zitten. Ik had best een goede hand van vakanties uitzoeken. Dat had ik wel geleerd op de toeristische hogeschool.

Ik waande me dagenlang in een heerlijke andere wereld. Werk was zó ver weg. En ik hoefde nog láng niet terug.

Wiebelend in mijn hangmat was het makkelijk om een eigen bedrijf te beginnen – in gedachten tenminste. Ik wist precies hoe ik het zou aanpakken als ik weer terug in Nederland was.

Reality check

Maar ja, als ik dan terug in Nederland was, vijf wassen had gedraaid, en weer achter m’n bureau zat, wist ik het niet meer zo zeker.

Wie zat er nou op mij te wachten?

Wat wilde ik eigenlijk precies?

Hoe kon ik daar nou mijn brood mee verdienen?

En voor ik het wist, fietste ik weer elke dag naar kantoor. En begon ik in januari weer te dromen van vakanties die mijn leven zouden veranderen …

Is jouw vakantie een droomvlucht uit je leven?

Of ervaar je een gevoel van vrijheid, hier en nu, waar je ook bent.

Ik kan nu elke dag kiezen hoe mijn dag eruitziet en waaraan ik mijn energie besteed. Dat maakt dat ik altijd een vakantiegevoel heb. Werk is voor mij geen ‘werken’ meer. Het is leven, mensen helpen en plezier maken. Er alles uithalen wat erin zit.

En als kers op de taart zet ik af en toe Ibiza Radio aan ☺.

Plezier,

Margriet