Van dramaqueen naar succesprinses

Luister hier mijn blog

Bekentenis: ooit was ik een dramaqueen.

Ik lééfde op drama.

Niet van anderen hoor.

Ik kickte vooral op mijn eigen drama.

Er was altijd wel iets met me aan de hand

Verkering net uit. Ergens niet aangenomen. Of een appartement dat niet goed was. Van die dingen. Altijd was er iets ‘niet fijns’ in mijn leven. Het was nooit eens 100% goed of 100% gezellig.

Daar kon ik dan tegen vriendinnen enorm over klagen en zeuren. Vertellen over al die problemen en probleempjes die ik in mijn leven had, voelde voor mij als de enige manier om aandacht te krijgen. Zo hoopte ik gezien te worden. En ze zagen me ook.

Niet helemaal op de manier die ik hoopte. Een vriendin zei ooit dat ik net het achtuurjournaal was: altijd rampen, en nooit goed nieuws.

En toch, en toch voelde het veilig voor mij

Ik had liever een halfleeg glas dan een halfvol glas. Want door dat halflege glas was het immers nooit mijn schuld.

Vind je het gek dat ik geen leuk werk heb, mijn relatie is net uit!
Vind je het gek dat ik geen leuke vriend heb, mijn flat is echt zo stom!
Vind je het gek dat ik geen leuk huis heb, dat kan ik met dit baantje echt niet betalen!

Ik kon er zelf toch niets aan doen?! Wat ik ook deed, niets lukte me. En dat zou nooit veranderen.

En als iemand – met de beste bedoelingen – tegen me zei: ‘Maar Margriet, andere vrouwen lukt het toch ook om gelukkig te worden in hun privéleven of hun carrière?

Dan haalde ik mijn schouders op en antwoordde ik: ‘Ja, zij! Maar ik ben Margriet maar, dat is voor mij niet weggelegd … Mij zal dat nooit lukken, want ik kom uit een klein dorp.’

Nu is levenslust mijn brandstof

Toch is er een omslag gekomen. Niet van de ene dag op de andere. Mijn leven is geen sprookje, al voel ik me af en toe net een prinses. (Lees mijn boek F*cking Fantastic als je wilt weten welke obstakels ik onderweg tegenkwam en opruimde.)

Sinds een paar jaar slaag ik er steeds beter in om te doen wat ik echt wil, waarnaar ik diep verlang, en daar ook succes mee te hebben. Niet uit egoïsme. En ik ben ook niet eenzaam. Verre van dat. Ik leef mijn leven met mijn grote liefde met wie ik twee kinderen heb. En ik heb een fijne kring mensen om mij heen die mij het beste gunnen en ondersteunen.

Elke dag sta ik met een glimlach op en vol positieve energie.* Want elke dag houd ik me bezig met dingen die voor mij belangrijk zijn en waarvan ik weet dat ze er echt toe doen. Ik ervaar enorm veel voldoening omdat ik het verschil mag maken in het leven van andere vrouwen.

Vanaf het moment dat ik me liet drijven door die levenslust werd ik opeens gezien – niet als dramaqueen maar als vrouw met een missie en succes in haar leven. Er gebeuren dingen waarvan ik niet wist dat ze mogelijk waren voor mij.

Zoals een boek schrijven. Zoals honderden vrouwen op mijn events. Zoals duizenden vrouwen die intunen op mijn online trainingen. Of zoals de inspirerende ontmoeting met Byron Katie afgelopen zomer, een van mijn grote voorbeelden.

Waar leef jij op?
Wat denk jij als je ’s morgens in de badkamerspiegel kijkt?

Ik hoop zo dat je dan ontzettend veel zin in je dag hebt! Dat je net als ik kunt putten uit een rijke bron van positiviteit en liefde, waardoor elke dag zin heeft.

Plezier,
Margriet

 

* Oké, natuurlijk niet als ik buikgriep heb zoals een paar maanden geleden! Ik ben geen supervrouw. Maar je begrijpt wat ik bedoel ☺