Margriet Spijksma - Blog - Margriet

Ergens inrollen is funest voor je (en hoe dat te voorkomen).

Ga eens na hoe je in deze baan terecht bent gekomen. Ergens inrollen gaat soms zo onbewust, dat we het niet eens bewust doen. Het lijkt alsof het vanzelf gaat. 

Er zijn maar weinig mensen die helder hebben wat ze graag voor werk willen doen en dat nu vol power en passie doen.

Meer voor de hand liggend is dit:
Je zocht een baan en ging solliciteren. Spannend! Zo van: Wie wil mij hebben? Waar mag ik op gesprek komen? Wie neemt mij aan?

Laatst sprak ik een vrouw die me vertelde dat ze een reorganisatie had ‘overleefd’. Wow, dacht ik, overleefd…

Wat heftig, dat we dat zo ervaren. Wat een spanning zal dat hebben gegeven en wat een deuk in iemands vertrouwen in het hebben van een baan. Achteraf had de werkgever gezegd: ‘Zat jij er echt over in dan? Je wist toch zeker wel dat je mocht blijven?’

Even serieus… denk ik dan. Maar je doet het, het gaat echt zo.

Als je hoort dat je opnieuw moet solliciteren naar je baan, dat je daar gesprekken over moet voeren en daarna de ‘uitslag’ krijgt, hoe goed is dat voor je hart? Logisch dat je dan nerveus bent.

Het ergste is: je komt in een kramp. Je wilt bewaken wat je hebt en dat wil je niet verliezen. De vraag of je er nog blij van wordt, doet er niet toe, je wilt een baan. Zeker als je niet weet wat je anders moet of wilt doen. En dat geldt voor veel mensen.

Ook spreek ik zoveel mensen die zeggen: ‘Het was nooit mijn plan om hier zo lang te werken.’ 

Wat het ook is, ik geloof dat ergens inrollen niet goed voor je is. Jij wel? 

Ik geloof dat ergens inrollen te vaak gebeurt om praktische redenen. Het is je hoofd dat zegt dat het goed is. En dat houd je vaak best lang vol. Totdat…

Geluksfundering.

Ik geloof dat als je leert, weet en ontdekt wat je écht wilt, je veel gelukkiger wordt. Ik noem dat een geluksfundering. Dat doen waar je van houdt, voorkomt alle burn-out- en andere fysieke klachten. Ik geloof dat als je tijd en ruimte maakt om deze cruciale geluksfundering te ontwikkelen, dit het allermooiste in je naar boven haalt. 

Zo simpel. Dus stop met ergens in rollen zonder eerst zéker te weten dat je op je geluksfundering zit. Anders is de kans groot dat je er niet oprecht blij van wordt. Er is een andere weg.

Wil je weten hoe ik dit gerealiseerd heb? Bestel dan hier mijn boek F*cking Fantastic. 

Plezier,

Margriet