Margriet Spijksma

Ergens inrollen is funest voor je (en hoe dat te voorkomen).


Margriet Spijksma - Blog - Margriet


Ga eens na hoe je in deze baan terecht bent gekomen. Ergens inrollen gaat soms zo onbewust, dat we het niet eens bewust doen. Het lijkt alsof het vanzelf gaat. 

Er zijn maar weinig mensen die helder hebben wat ze graag voor werk willen doen en dat nu vol power en passie doen.

Meer voor de hand liggend is dit:
Je zocht een baan en ging solliciteren. Spannend! Zo van: Wie wil mij hebben? Waar mag ik op gesprek komen? Wie neemt mij aan?

Laatst sprak ik een vrouw die me vertelde dat ze een reorganisatie had ‘overleefd’. Wow, dacht ik, overleefd…

Wat heftig, dat we dat zo ervaren. Wat een spanning zal dat hebben gegeven en wat een deuk in iemands vertrouwen in het hebben van een baan. Achteraf had de werkgever gezegd: ‘Zat jij er echt over in dan? Je wist toch zeker wel dat je mocht blijven?’

Even serieus… denk ik dan. Maar je doet het, het gaat echt zo.

Als je hoort dat je opnieuw moet solliciteren naar je baan, dat je daar gesprekken over moet voeren en daarna de ‘uitslag’ krijgt, hoe goed is dat voor je hart? Logisch dat je dan nerveus bent.

Het ergste is: je komt in een kramp. Je wilt bewaken wat je hebt en dat wil je niet verliezen. De vraag of je er nog blij van wordt, doet er niet toe, je wilt een baan. Zeker als je niet weet wat je anders moet of wilt doen. En dat geldt voor veel mensen.

Ook spreek ik zoveel mensen die zeggen: ‘Het was nooit mijn plan om hier zo lang te werken.’ 

Wat het ook is, ik geloof dat ergens inrollen niet goed voor je is. Jij wel? 

Ik geloof dat ergens inrollen te vaak gebeurt om praktische redenen. Het is je hoofd dat zegt dat het goed is. En dat houd je vaak best lang vol. Totdat…

Geluksfundering.

Ik geloof dat als je leert, weet en ontdekt wat je écht wilt, je veel gelukkiger wordt. Ik noem dat een geluksfundering. Dat doen waar je van houdt, voorkomt alle burn-out- en andere fysieke klachten. Ik geloof dat als je tijd en ruimte maakt om deze cruciale geluksfundering te ontwikkelen, dit het allermooiste in je naar boven haalt. 

Zo simpel. Dus stop met ergens in rollen zonder eerst zéker te weten dat je op je geluksfundering zit. Anders is de kans groot dat je er niet oprecht blij van wordt. Er is een andere weg.

Wil je weten hoe ik dit gerealiseerd heb? Bestel dan hier mijn boek F*cking Fantastic. 

Plezier,

Margriet

Margriet Spijksma - E-book - Wat een kop Illy koffie mij leerde over geluk - Fablife

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN
Margriet Spijksma - E-book - Fablife - Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADENMeer Blog artikelen
Geef de zorg een bloem

Gisteren was ik aan het hardlopen in het park. In mijn hoofd zag ik steeds hetzelfde filmpje: van Italianen die applaudisserend hun waardering voor alle helden in de zorg lieten zien. Wat een liefde! En wat een inspirerende energie ook! Tijdens het lopen werd ik door die energie gedragen – voor

Lees meer

Goede voornemens

Wat apart toch dat een nieuw jaar ook zo een ander gevoel kan geven. Heb jij dat ook, dat 2020 zo anders voelt dan 2019? Ik word zelf blij van 2020. Wat er ook komt, het voelt gewoon heel erg te gek. We zijn bijna al bijna op de helft van januari, is het je gelukt om vast te houden aan je goede

Lees meer

Ga jij in 2020 doen wat je..

Yes! 2020… ben je er klaar voor? De teller staat nu op 2020. Twintig is het getal dat je wakker wil maken om je leven te gaan leven wat er voor jou écht toe doet. Geldt dit ook voor jou? Bij een nieuw jaar, wens je iedereen die je kent een fantastisch gelukkig en gezond nieuw jaar. Ik jou

Lees meer
Margriet Spijksma - E-book - Wat een kop Illy koffie mij leerde over geluk - Fablife

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN
Margriet Spijksma - E-book - Fablife - Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADEN