GEWOON doen vs gewoon DOEN

2018-RaquelOttens-MargrietSpijksma--0S1A8576

Hoe jij gewoon gaat DOEN! 

Gewoon gedaan

Heel lang heb ik gewoon gedaan. Een lange tijd waarin ik ontzettend m’n best deed. Altijd klaar stond voor een ander. Voor hen wist ik het altijd precies. Ik kon mezelf heel makkelijk aanpassen. Ik deed het gewoon. Dat ging een hele tijd goed voor die ander, maar zo ten koste van mezelf. Iets leuks voor mezelf doen? Ik had altijd wel een excuus om het niet te doen. Te duur, ‘toch niks voor mij’, ik heb er de opleiding niet voor. Hou maar op, doe eens niet zo gek! Doe eens normaal! Dat was wat ik mezelf vertelde tenminste… 

De functie van ons hoofd

We kunnen heel goed nadenken. Het gevaar daarvan is, is dat we gaan overdenken. Net zo lang tot dat idee wat zo goed voelde, helemaal kapot is gedacht door je hoofd. En daarom doen we het toch elke keer maar weer niet. Hoe vaak ik wel niet op de fiets ben gestapt richting de KVK omdat een idee zo goed voelde, mijn hoofd dacht het elke keer kapot. Het wou gelijk krijgen dat het niet zou lukken. Mijn gevoel en intuïtie? Beton en prikkeldraad erover, daar luisterde ik niet naar. 

Doe maar normaal 

Daarom heb ik heel lang ‘normaal’ gedaan. Studie afgerond, een huis gekocht, een baan om je hypotheek te kunnen betalen. Maar kreeg ik daar nou echt voldoening uit? Nee. Dus daarom ging ik elke keer maar weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Geen hobby die ik niet geprobeerd heb, geen werkgever die me niet kent. Voor mij was het een vorm van afleiding en controle. Ik was een echte control freak. Hoe ik het had bedacht, zo moest het ook gebeuren. Denk aan boodschappen doen voor een bepaalt bedrag of de was doen op vaste tijdstippen. Het was zelfs zo erg, dat wanneer mijn ex iets deed buiten mijn schema om dat ik helemaal flipte. Ook al ging het om een extra zak chips die hij nog gehaald had bij de supermarkt, het paste niet in het schema wat ik had bedacht. En hoe ongelukkiger ik werd, hoe meer controle ik uit wou oefenen. 

Intuïtie

Op een dag ging het niet meer. Onze intuïtie herinnert ons eraan gelukkig te worden. Je moet het zien als iemand die in jou spreekt en vertelt wat het allerbeste is voor jou. Als je mij al langer volgt, dan weet je volgende inmiddels: Op een 7 juli, 7 minuten voor 8 ben ik vertrokken bij mijn ex. Hij mocht alles houden. En die beslissing heb ik gemaakt gebaseerd op intuïtie. Ik heb mijn leven omgegooid van gewoon doen, naar GEWOON DOEN! 

Vol vertrouwen

Wat wat jij wil, wil jou ook. Wanneer je zo vol vertrouwen leeft, dan komt het ook echt. Nee, het is niet logisch en nee, je kan het misschien nu niet veroorloven. Maar als jij er vol vertrouwen in hebt, dan komt het goed. Linksom of rechtsom. Dan wordt het logisch, dan komen de middelen, dan komt die tijd. Want als jij weet dat het gaat lukken, dan gaat het ook lukken. Let op, dit geldt alleen als je echt dit gevoel hebt. Want gevoel is NON NEGOTIABLE. 

Met wie of wat identificeer jij jezelf?

Toeval is niet perongeluk. Toeval is de magie van dat dingen op je pad komen die jou een teken geven. Dat je op de goede weg zit, dat wat jij wil jou ook wil. Toen ik gewoon deed, identificeerde ik mezelf met vanalles. Ik ben ongeduldig, ik ben muisarm, ik ben burn out. Nee, no more. Ik ben Margriet Spijksma en de enige met wie ik me nog identificeer is mezelf. En jij bent wie jij bent. En daar zit de POWER! Mijn tip voor jou: identificeer je alleen nog maar met jouw behoeftes. Met wat jij wil en hoe jij wil leven. 

Dus vraag je zelf eens af: blijf je normaal doen? Of ga je gewoon DOEN!