Margriet Spijksma - Fablife

Hoe krijg jij het toch allemaal voor elkaar?

Luister hier mijn blog

‘Hoe krijg jij het toch allemaal voor elkaar?’

Glazig kijk ik de journaliste aan die tegenover me zit.

Ze herhaalt haar vraag: ‘Je hebt je bedrijf en je twee jonge kinderen. En je sport ook nog twee keer in de week. Hoe komt het dat je zo goed in balans bent? Ik zie zoveel vrouwen worstelen met hun tijd en hun verschillende rollen. Hoe krijg jij het toch allemaal voor elkaar?’

Ik weet niet meteen wat ik moet zeggen en kan alleen maar denken: balans, balans? Dat woord ken ik helemaal niet, daar ben ik helemaal niet mee bezig.

De vraag van de journaliste zette mij wel aan het denken: wat is belangrijk voor mij?

Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik een verschil wil maken. Vooral in het leven van mijn kinderen, en speciaal in dat van mijn dochter Félice. Voor haar wil ik een inspirerend voorbeeld zijn. Ik wil haar voorleven hoe je gelukkig wordt door je dromen te leven.

Ik wil ook laten zien dat tegenslagen het leven mooier maken (ook al mag ik hier nog in groeien 😊). Omdat je daarin nóg meer voor jezelf mag kiezen.

Intussen heb ik al 10 jaar vrouwen getraind in het ontdekken van wat ze écht willen. En Ik ben gaan inzien dat het heel anders werkt dan hoe ik het vroeger heb geleerd. Anders ook dan hoe de maatschappij het ons vertelt.

Wat in mijn trainingsprogramma’s steeds terugkomt, is dit.

Wij vrouwen verlangen naar vrijheid. We vinden het fantastisch om ‘tijd voor onszelf’ te hebben, dat hebben we nodig. Iets voor onszelf te doen.

Maar helaas zijn we duizendpoten die overal tegelijk aan denken. We hebben het beste met iedereen voor en zien snel wat er nodig is. En we zijn ongelooflijke doorzetters – vaak ten koste van onszelf. Dus blijven we waar we zitten. Tot we niet meer kunnen.

Alle vrouwen die ik train willen net als ik graag voldoening ervaren en blij worden van wat ze doen. Ze willen gezien worden, kunnen groeien en ontwikkelen. En ze willen ‘iets anders’ dan ze nu doen.

Ander werk. Nieuw werk.

Het ‘nieuwe werken’ van nu gaat echter vooral over de indeling van je tijd en de locatie van je werkplek.

Voor mij betekent dat niets. Nada.

Wat maakt de locatie van je werkplek nou uit als je werk zelf sh*t is? En je manager een #&#!%?

Voor mij gaat nieuw werk over de inhoud van je werk; welke betekenis breng jij in de wereld? Hoe past dat bij jouw verlangens en waarden?

Vanuit dit idee heb ik mijn programma Jouw Bedrijfsidee ontworpen. Hoe mooi is het als jij voor jezelf een baan kunt creëren waarin alles samen komt: harmonie thuis, voldoening, ontplooiing. Waarin oneindige groei mogelijk is en waarvan jij je broek financieel goed kunt ophouden. Dus onafhankelijk bent.

Dat is iets anders dan jagen op opdrachten en duizend uren per maand werken.

Dat is weten wat je écht wilt, waar je súper blij van wordt, waar je vol van zit, en daar de passende vorm in vinden waarin alles samen valt.

Dát is het nieuwe werken.

De komende decennia zullen vooral vrouwen hard aan het werk gaan om dit voor zichzelf te creëren. Met veel vallen en opstaan.

Ik spreek uit ervaring, dit is niet een geplaveid pad. Dit is niet de weg van ‘ondernemersplan invullen en hoppa gaan met die banaan’, heb a.j.b. geen illusies.

Dit is voor de toppers die bereid zijn zogenaamde zekerheden los te laten en op een nieuw avontuur willen gaan.

Een avontuur zonder burn-out.

Maar mét de kans op een eigen imperium, hoe groot of klein ook. Helemaal van jou!

Ik daag je uit.

Durf jij een stap te maken naar het ándere nieuwe werken? Het nieuwe werken waarin je kunt doen waar je hart ligt? 

Plezier, Margriet