Margriet Spijksma

Hoe krijg jij het toch allemaal voor elkaar?
‘Hoe krijg jij het toch allemaal voor elkaar?’

Glazig kijk ik de journaliste aan die tegenover me zit.

Ze herhaalt haar vraag: ‘Je hebt je bedrijf en je twee jonge kinderen. En je sport ook nog twee keer in de week. Hoe komt het dat je zo goed in balans bent? Ik zie zoveel vrouwen worstelen met hun tijd en hun verschillende rollen. Hoe krijg jij het toch allemaal voor elkaar?’

Ik weet niet meteen wat ik moet zeggen en kan alleen maar denken: balans, balans? Dat woord ken ik helemaal niet, daar ben ik helemaal niet mee bezig.

De vraag van de journaliste zette mij wel aan het denken: wat is belangrijk voor mij?

Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik een verschil wil maken. Vooral in het leven van mijn kinderen, en speciaal in dat van mijn dochter Félice. Voor haar wil ik een inspirerend voorbeeld zijn. Ik wil haar voorleven hoe je gelukkig wordt door je dromen te leven.

Ik wil ook laten zien dat tegenslagen het leven mooier maken (ook al mag ik hier nog in groeien 😊). Omdat je daarin nóg meer voor jezelf mag kiezen.

Intussen heb ik al 10 jaar vrouwen getraind in het ontdekken van wat ze écht willen. En Ik ben gaan inzien dat het heel anders werkt dan hoe ik het vroeger heb geleerd. Anders ook dan hoe de maatschappij het ons vertelt.

Wat in mijn trainingsprogramma’s steeds terugkomt, is dit.

Wij vrouwen verlangen naar vrijheid. We vinden het fantastisch om ‘tijd voor onszelf’ te hebben, dat hebben we nodig. Iets voor onszelf te doen.

Maar helaas zijn we duizendpoten die overal tegelijk aan denken. We hebben het beste met iedereen voor en zien snel wat er nodig is. En we zijn ongelooflijke doorzetters – vaak ten koste van onszelf. Dus blijven we waar we zitten. Tot we niet meer kunnen.

Alle vrouwen die ik train willen net als ik graag voldoening ervaren en blij worden van wat ze doen. Ze willen gezien worden, kunnen groeien en ontwikkelen. En ze willen ‘iets anders’ dan ze nu doen.

Ander werk. Nieuw werk.

Het ‘nieuwe werken’ van nu gaat echter vooral over de indeling van je tijd en de locatie van je werkplek.

Voor mij betekent dat niets. Nada.

Wat maakt de locatie van je werkplek nou uit als je werk zelf sh*t is? En je manager een #&#!%?

Voor mij gaat nieuw werk over de inhoud van je werk; welke betekenis breng jij in de wereld? Hoe past dat bij jouw verlangens en waarden?

Vanuit dit idee heb ik mijn programma Jouw Bedrijfsidee ontworpen. Hoe mooi is het als jij voor jezelf een baan kunt creëren waarin alles samen komt: harmonie thuis, voldoening, ontplooiing. Waarin oneindige groei mogelijk is en waarvan jij je broek financieel goed kunt ophouden. Dus onafhankelijk bent.

Dat is iets anders dan jagen op opdrachten en duizend uren per maand werken.

Dat is weten wat je écht wilt, waar je súper blij van wordt, waar je vol van zit, en daar de passende vorm in vinden waarin alles samen valt.

Dát is het nieuwe werken.

De komende decennia zullen vooral vrouwen hard aan het werk gaan om dit voor zichzelf te creëren. Met veel vallen en opstaan.

Ik spreek uit ervaring, dit is niet een geplaveid pad. Dit is niet de weg van ‘ondernemersplan invullen en hoppa gaan met die banaan’, heb a.j.b. geen illusies.

Dit is voor de toppers die bereid zijn zogenaamde zekerheden los te laten en op een nieuw avontuur willen gaan.

Een avontuur zonder burn-out.

Maar mét de kans op een eigen imperium, hoe groot of klein ook. Helemaal van jou!

Ik daag je uit.

Durf jij een stap te maken naar het ándere nieuwe werken? Het nieuwe werken waarin je kunt doen waar je hart ligt?

Ga naar www.jouwbedrijfsidee.nl en vraag een (gratis) 1-op-1 sessie met me aan. In dit persoonlijke gesprek krijgen we helder hoe en waarin jij succesvol een eigen bedrijf kunt beginnen. Iedere week heb ik ruimte voor 2 gesprekken, dus wees er snel bij!

Plezier, Margriet

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADENMeer Blog artikelen
Je passie vinden? Zó..

Jij kent ook vast iemand die helemaal goed in d’r vel zit. Die precies doet wat ze wil en echt haar passie volgt. Of ze nu een taartenwinkel heeft, lifecoach voor gestreste moeders is of anderen helpt zich weer fit te voelen: stiekem ben je een beetje jaloers op het gemak waarmee ze alles doet en

Lees meer

Zou een eigen bedrijf iets..

‘Als jij jezelf die vraag stelt, weet je diep van binnen het antwoord al’ Dus mijn antwoord is ja! Ja, ondernemen past bij jou. Anders zou je die vraag toch niet hebben? Iemand die zich heerlijk voelt op kantoor en tevreden is met haar collega’s en baas, stelt zichzelf die vraag niet. Maar

Lees meer

Zo kom je erachter waar je..

‘Ik ben al jaren op zoek naar wat ik nu eigenlijk wil. Ik heb al van alles geprobeerd, maar ik heb zoveel ideeën! Wanneer weet ik dat ik het juiste idee te pakken heb?’ Zomaar een vraag van Judith. Deze vraag heb ik de afgelopen zes jaar heel veel gekregen van de vrouwen die ik hierin train.

Lees meer