GEEF DE ZORG
EEN BLOEM

Blog Headers-4

Gisteren was ik aan het hardlopen in het park. In mijn hoofd zag ik steeds hetzelfde filmpje: van Italianen die applaudisserend hun waardering voor alle helden in de zorg lieten zien. Wat een liefde! En wat een inspirerende energie ook! Tijdens het lopen werd ik door die energie gedragen – voor ik het wist had ik er 5km op zitten. En je weet dat ik nog maar net begonnen met hardlopen 😊

Het liet me niet los, zo mooi vond ik het dat deze mensen massaal alle verpleegkundigen en andere betrokkenen een hart onder de riem steken. Eenmaal thuis dacht ik: wat zou ik kunnen doen voor de verpleegkundigen die met zoveel toewijding hun werk doen. Voor de onderzoekers die zo gedreven zijn in hun zoektocht naar het medicijn voor dat Corona-virus. En zeker ook voor alle mensen die ziek zijn en hun naasten.

Hoe kan ik laten zien dat ik het GEWELDIG vind wat ze allemaal voor ons doen, en dat ik meeleef en meevoel?

Toen dacht ik aan het gesprek dat ik had gehad met ‘mijn’ bloemist. ( Ja, ‘mijn’ bloemist. Alle klanten van mijn F*cking Fantastic jaarprogramma krijgen altijd bloemen van hem. Want ik wil zeker weten dat ze prachtig zijn. En hij heeft altijd tópkwaliteit.) Hij vertelde me dat hij de zaken snel achteruit zag gaan. Bijna niemand komt meer bloemen kopen. Allemaal door dat stomme Corona.

En ik wist gelijk wat mij te doen stond. Zowel voor hem als voor iedereen in de zorg die nu zo hard voor ons aan het werk is. Heel simpel: ik ga bloemen bij ‘mijn’ bloemist bestellen en laten bezorgen bij alle ziekenhuizen hier in de buurt.

Op hetzelfde moment sloegen de handremmen in mijn hoofd op tilt. Ik hoorde allemaal stemmetjes galmen: ‘Wat een stom idee’ en ‘je staat voor schut met dat ene bosje bij elk ziekenhuis’. En ook: ‘Moet ik daar nu wel geld aan uitgeven, is dat wel verstandig in deze onzekere tijd?’

Toch voelde ik heel diep in mij ook JA. Ja, ik moet dit doen. Al ben ik de enige en ziet misschien niemand mijn boeket op de stoep voor het Leeuwarder ziekenhuis. Ik doe het omdat ik het zo voel. Punt.

Wat doe jij met je ‘stomme’ ideeën?

Plezier,
Margriet

PS Vandaag ben ik een bloemenactie voor de zorg gestart! Volg me op Facebook en Instagram om te zien hoe jij ook kan meedoen. Geef de zorg een bloemetje! Echte bloemen of virtuele bloemen, maakt niet uit. Gebruik de hashtags #bloemenvoordezorg   #goodbyecoronavirus  #loveandflowersforallthehardworkers   #keepupthegoodwork   #flowerup   #sendyourlovewithaflower.  En laat zien dat je onze helden in de zorg waardeert!

@Floraholland