fbpx
Margriet Spijksma

Geef de zorg een bloem
Gisteren was ik aan het hardlopen in het park. In mijn hoofd zag ik steeds hetzelfde filmpje: van Italianen die applaudisserend hun waardering voor alle helden in de zorg lieten zien. Wat een liefde! En wat een inspirerende energie ook! Tijdens het lopen werd ik door die energie gedragen – voor ik het wist had ik er 5km op zitten. En je weet dat ik nog maar net begonnen met hardlopen 😊

Het liet me niet los, zo mooi vond ik het dat deze mensen massaal alle verpleegkundigen en andere betrokkenen een hart onder de riem steken. Eenmaal thuis dacht ik: wat zou ik kunnen doen voor de verpleegkundigen die met zoveel toewijding hun werk doen. Voor de onderzoekers die zo gedreven zijn in hun zoektocht naar het medicijn voor dat Corona-virus. En zeker ook voor alle mensen die ziek zijn en hun naasten.

Hoe kan ik laten zien dat ik het GEWELDIG vind wat ze allemaal voor ons doen, en dat ik meeleef en meevoel?

Toen dacht ik aan het gesprek dat ik had gehad met ‘mijn’ bloemist. ( Ja, ‘mijn’ bloemist. Alle klanten van mijn F*cking Fantastic jaarprogramma krijgen altijd bloemen van hem. Want ik wil zeker weten dat ze prachtig zijn. En hij heeft altijd tópkwaliteit.) Hij vertelde me dat hij de zaken snel achteruit zag gaan. Bijna niemand komt meer bloemen kopen. Allemaal door dat stomme Corona.

En ik wist gelijk wat mij te doen stond. Zowel voor hem als voor iedereen in de zorg die nu zo hard voor ons aan het werk is. Heel simpel: ik ga bloemen bij ‘mijn’ bloemist bestellen en laten bezorgen bij alle ziekenhuizen hier in de buurt. 

Op hetzelfde moment sloegen de handremmen in mijn hoofd op tilt. Ik hoorde allemaal stemmetjes galmen: ‘Wat een stom idee’ en ‘je staat voor schut met dat ene bosje bij elk ziekenhuis’. En ook: ‘Moet ik daar nu wel geld aan uitgeven, is dat wel verstandig in deze onzekere tijd?’

Toch voelde ik heel diep in mij ook JA. Ja, ik moet dit doen. Al ben ik de enige en ziet misschien niemand mijn boeket op de stoep voor het Leeuwarder ziekenhuis. Ik doe het omdat ik het zo voel. Punt. 

Wat doe jij met je ‘stomme’ ideeën?

Plezier,
Margriet

PS Vandaag ben ik een bloemenactie voor de zorg gestart! Volg me op Facebook en Instagram om te zien hoe jij ook kan meedoen. Geef de zorg een bloemetje! Echte bloemen of virtuele bloemen, maakt niet uit. Gebruik de hashtags #bloemenvoordezorg  #goodbyecoronavirus  #loveandflowersforallthehardworkers  #keepupthegoodwork  #flowerup  #sendyourlovewithaflower. En laat zien dat je onze helden in de zorg waardeert!

@Floraholland
Margriet Spijksma - E-book - Wat een kop Illy koffie mij leerde over geluk - Fablife

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN
Margriet Spijksma - E-book - Fablife - Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADENMeer Blog artikelen
Margriet Spijksma Big Why niet bestaat

Waarom je Big Why niet..

Een aantal jaren geleden kwam er een boek uit over je ‘Big Why’. Aangezien ik toen al vrij succesvol was in het trainen van mensen om te ontdekken wat ze écht wilden, wilde ik dit boek natuurlijk meteen lezen. Ik geloof dat hoe wijzer je bent in wat je doet, hoe beter je mooie dingen kunt

Lees meer

Goede voornemens

Wat apart toch dat een nieuw jaar ook zo een ander gevoel kan geven. Heb jij dat ook, dat 2020 zo anders voelt dan 2019? Ik word zelf blij van 2020. Wat er ook komt, het voelt gewoon heel erg te gek. We zijn bijna al bijna op de helft van januari, is het je gelukt om vast te houden aan je goede

Lees meer

Ga jij in 2020 doen wat je..

Yes! 2020… ben je er klaar voor? De teller staat nu op 2020. Twintig is het getal dat je wakker wil maken om je leven te gaan leven wat er voor jou écht toe doet. Geldt dit ook voor jou? Bij een nieuw jaar, wens je iedereen die je kent een fantastisch gelukkig en gezond nieuw jaar. Ik jou

Lees meer
Margriet Spijksma - E-book - Wat een kop Illy koffie mij leerde over geluk - Fablife

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN
Margriet Spijksma - E-book - Fablife - Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADEN