Margriet Spijksma

Je wil van alles, maar hoe houd je focus


Leeuwarden


Luister hier mijn blog

Het allerliefste wil ik dat alle vrouwen gaan doen wat ze echt willen. Dat is mijn passie en mijn missie. De vrouwen in mijn trainingen lopen vaak óver van de ideeën – soms struikelen ze er zelfs over – en ze willen altijd van alles.

Om te gaan doen wat je echt wil, heb je focus nodig. Dat is wat ik in mijn trainingen altijd vertel. Op zich niets geks, maar ik heb een heel ander verhaal over focus dan je meestal leest. Soms is het even wachten tot het kwartje valt, maar als de deelneemsters het eenmaal begrijpen, gaan hun ogen glimmen 😊

 

De bal ligt altijd bij jou

Vaak spreken we over focus alsof het een op zichzelf staand iets is. Je hebt het of je hebt het niet. Maar in werkelijkheid is focus een onderdeel van het grotere geheel. Wanneer je het zo ziet, gaat het heel anders voor je werken. Ik zal het je uitleggen.

Jij weet wat je wil. Je hebt op dit moment een idee waar je hart voor in de fik staat. Je bent helemaal hoteldebotel verliefd op dit idee. Dit is wat je wil gaan doen! Jouw magische stip aan de horizon.

Zie die stip nu eens als een doel op een voetbalveld. En op het veld staan elf mensen – van wie jij er eentje bent. Je bent supergetraind. Je draagt de juiste voetbaloutfit en kicksen. Je bent helemaal klaar voor het grotere geheel. Je weet precies wat je moet doen om te scoren in het doel aan de andere kant van het speelveld.

 

Dit is de manier waarop je focus houdt

De scheids fluit en de wedstrijd begint. Tijdens het spel kom je tegenstanders tegen. Die horen erbij, anders zou het geen spel zijn en zou je ook niet kunnen winnen. Wat je doet is met een handig balletje die tegenstanders te slim af zijn. Of je speelt af naar een medespeler en pakt de bal later weer op.

Wat je níet doet, is schrikken en zeggen ‘Ik hou ermee op.’ Je speelt door. Je houdt je doel voor ogen. En soms pas je je strategie aan. Want het is een spel.

 

Wat er gebeurt als je zegt dat je geen focus hebt

Ik neem je weer even mee naar het voetbalveld. Jij staat opgesteld. Links staat jouw team. Rechts staat het team van de tegenpartij. Maar er is één groot verschil met zojuist: de doelen zijn weg. Aan weerszijden van het veld zijn geen doelpalen meer met een net ertussen.

Hoe speel je dan? Ben je net zo fanatiek als in het eerste spelletje? Waarschijnlijk niet. Je kunt nu net zo goed meteen naar de kantine om een borrel te gaan drinken. Dit schiet natuurlijk niet op. Dit heeft letterlijk geen doel. Het is zinloos. Doelloos.

 

De moraal van dit voetbalverhaal

Wanneer je zegt dat je geen focus hebt, zeg je eigenlijk dat je je doel vergeten bent.

Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat jij jezelf steeds weer traint om in de fik te staan met je idee en er blij van te worden. Maak contact met je stip aan de horizon zodat je focus houdt.

 

Voel het en doorrr!

 

 

 

Margriet Spijksma - E-book - Wat een kop Illy koffie mij leerde over geluk - Fablife

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN
Margriet Spijksma - E-book - Fablife - Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADENMeer Blog artikelen
Geef de zorg een bloem

Gisteren was ik aan het hardlopen in het park. In mijn hoofd zag ik steeds hetzelfde filmpje: van Italianen die applaudisserend hun waardering voor alle helden in de zorg lieten zien. Wat een liefde! En wat een inspirerende energie ook! Tijdens het lopen werd ik door die energie gedragen – voor

Lees meer

Goede voornemens

Wat apart toch dat een nieuw jaar ook zo een ander gevoel kan geven. Heb jij dat ook, dat 2020 zo anders voelt dan 2019? Ik word zelf blij van 2020. Wat er ook komt, het voelt gewoon heel erg te gek. We zijn bijna al bijna op de helft van januari, is het je gelukt om vast te houden aan je goede

Lees meer

Ga jij in 2020 doen wat je..

Yes! 2020… ben je er klaar voor? De teller staat nu op 2020. Twintig is het getal dat je wakker wil maken om je leven te gaan leven wat er voor jou écht toe doet. Geldt dit ook voor jou? Bij een nieuw jaar, wens je iedereen die je kent een fantastisch gelukkig en gezond nieuw jaar. Ik jou

Lees meer
Margriet Spijksma - E-book - Wat een kop Illy koffie mij leerde over geluk - Fablife

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN
Margriet Spijksma - E-book - Fablife - Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADEN