Kabbelen of knallen

Blijf jij kabbelen of ga je knallen?

‘Ik kabbel maar een beetje voort. Dat gevoel heb ik in ieder geval. Zo gaat het nu al een hele poos en in actie komen doe ik ook niet. Ik kan echt jaloers worden op mensen die wél hun passie volgen. Ik weet sowieso niet eens wat mijn passie is. 

Iets met social media vind ik wel leuk of nou ja… in ieder geval mensen helpen. Misschien kleine ondernemers helpen zichzelf op de kaart te zetten, ofzo. Dat lijkt me wel wat. Maar ik vind procesmatig werken ook heel leuk en ik wil wel in een team werken. 

Nou ja, het vliegt bij mij van het ene uiterste naar het andere. Ik weet het gewoon écht niet. 

Ik baal er wel heel erg van, want ondertussen zit ik weer in de zoveelste reorganisatie en ik moet maar weer afwachten in wat voor functie ik nu weer kom. Soms hoop ik wel eens dat ze me gaan ontslaan. Dan móet ik wel.

Van het voortkabbelen word ik ook gewoon zo moe. Ik heb alleen echt geen idee hoe ik er achter kom wat het is wat ik wil, wat dan mijn passie is. Misschien is dat wel niet voor iedereen weggelegd hoor, een passie hebben. Ik weet het niet. 

Het lijkt me gewéldig om een passie te hebben. Ik zie het wel om mij heen, zij gaan er gewoon voor. Die durven ook. Het lijkt me echt heerlijk om te weten wat je wilt en dan lekker te kunnen knallen! Ik wil ook knallen! Alleen waarin, werkelijk geen idee. Dat eeuwige voort-gekabbel-gevoel ben ik zo beu.

Nou ja, het lijkt me dus wel leuk om ondernemers verder te helpen. Alleen ik ben zelf ook geen ondernemer, dus wie ben ik om dat dan te doen? Haha… Nee, dan moet je eerst wel die opleiding volgen of ervaring daarin hebben. En dat heb ik niet.

Maar van ondernemers krijg ik wel heel veel energie. Die werken misschien wel hard. Maar zij doen wel de hele dag wat ze leuk vinden. En ze hebben vrijheid! Dan kun je eens een dagje zeggen: “Ik kom niet”. In ieder geval hoef je niet meer in te klokken en van 9 tot 5 aanwezig te zijn. Dat kun je zelf bepalen. Zálig lijkt me dat.

Als ik een passie had, dan zou ik het wel aandurven. Denk ik. 

Dat je dan elke ochtend wakker wordt en dat YES! – gevoel hebt. Super lijkt me dat. Dat je echt kunt gaan knallen. Dat je echt voldoening ervaart.

Ja, ik wil écht iets gaan doen waarin ik weer kan knallen. Niet meer, kabbel-de-kabbel, nee het gevoel hebben dat ik weer leef. Dat ik energie krijg van wat ik doe. Dat ik niet het gevoel meer heb dat ik op de automatische piloot gewoon maar doe wat ik moet doen. Dat.’

De afgelopen 7 jaar heb ik als ondernemer heel veel mensen gesproken die een dergelijk ‘probleem’ met mij hebben gedeeld. Ik ben erg blij en dankbaar dat ik zoveel mensen heb kunnen en mogen helpen om de stap te zetten naar knallen. Naar die vrijheid. 

Ik zie het echt als mijn persoonlijke missie, om mensen uit de ‘kabbel-fase’ te bevrijden. Uit te leggen hoe je wel degelijk een passie hebt en kunt knallen. Mits je dat écht wilt. 

Het leven is bedoeld dat het leuk is. Daar ben ik van overtuigd. Alleen dan moet je er wel voor gaan. En er zelf voor kiezen. Wat je ook overkomt of is overkomen, je hebt altijd een keuze. Altijd.

Tuurlijk zijn er mensen voor wie de uitdaging gelukkig te worden groter is dan voor anderen. Alleen dit gaat over jou. 

Wat kies jij? Kabbel jij voort in een situatie waar je niet blij mee bent of kies je ervoor om een stap te zetten, zodat je kan knallen in dat waar je blij van wordt? 

Wil jij weten hoe jij die eerste stap zet? Wil je het spel spelen om gelukkig te worden?

Ga dan snel naar www.levelzeven.nl en ik help je te KNALLEN in 2020!

Plezier,
Margriet

P.s.: Wil je dit hele jaar dagelijks aan je nieuwe dromen en verlangens werken? Bekijk hier dan mijn video over hoe je dit kunt doen.

P.s.: Wil je een jaar lang 1-op-1 exclusief door mij getraind worden? Meld je hier aan voor een gesprek. Dan stappen we samen in de lift en gaan we naar het hogere niveau. And that’s a promise ;). Ik heb nog twee plekken dus meld je snel aan. Dit is jouw laatste kans!

P.s.: Ben jij nog op zoek naar een geweldig cadeau waarmee je iemand in het nieuwe jaar écht verrast? Of zoek je misschien een cadeautje voor jezelf?
Stop met zoeken, ik heb iets heel moois voor je: Een cadeau dat zó bijzonder is en het nieuwe jaar compléét anders maakt. Bestel jouw boek hier snel! Dit f*cking fantastische aanbod geldt tot en met 31 december 2019.