Margriet Spijksma - Fablife

Leef jij voor je passie of voor je pensioen?

Lees hier mijn blog

Ik snap het gewoon niet.
Ik snap het gewoon écht niet.

Je weet dat ik alle vrouwen wil laten inzien dat het hun goed recht is om te gaan doen waar ze van houden. En dat hun leven dan op z’n allermooist is. Als ik het daarover heb, gaan mijn ogen glimmen en worden mijn wangen rozig. Zó vol ben ik ervan. Want als ik ergens vol van ben, ben ik er ook echt helemaal vol van. Dat heb je ondertussen vast wel gemerkt.

Sommigen zouden zeggen dat ik mijn ‘passie’ leef, maar met dat woord heb ik niet zoveel. Ik noem mezelf dan liever woest aantrekkelijk 😊. Heerlijk toch, om te zien dat iemand vanuit haar tenen ergens enthousiast over is, met zo’n gelukkige blik in de ogen en aanstekelijk zelfvertrouwen?

En toch is voor veel vrouwen hun hypotheek en pensioen nog steeds belangrijker dan te doen waar ze van houden.

Je leeft dit geweldige leven toch echt maar 1 keer

Dus waarom zou je NU niet doen waar je van houdt? Wat is er belangrijker dan dat?!

Waarom maken zoveel vrouwen zichzelf (en elkaar!) toch gek door te zeggen dat ze ‘eerst nog even heel goed moeten nadenken’ over iets – ook al houden ze er enorm veel van.

Waarom? Alsof volgende week de wereld er anders uitziet. Alsof je het dan minder graag wilt.

Nou, ik kan je vertellen: dat zal niet het geval zijn.

Je kunt er lang of kort over nadenken; de dingen waar jij van houdt, die jij super graag wilt, die blijven bij je. Die hóren bij je. Die veranderen niet.

Waarom maken we onszelf dan wijs dat alleen als we nóg harder werken, nóg meer sappelen, eindelijk gelukkiger, meer ontspannen, rijker of succesvol zullen worden.

Waarom, wie wordt er nu blij van nóg harder werken? Ik niet!

Weet je wat mijn klant Lean laatst tegen me zei?

Lean is een echte Brabantse en praat met een prachtig vet Tilburgs accent, dat ik helaas niet kan nadoen 😊. Ze zei: ‘Margriet, ik ben zó blij dat ik niet meer onder een steen leef. Daar heb ik echt veel te lang onder gelegen, dat zie ik nu pas. Altijd dacht ik “als ik maar hard werk en veel opgeef in mijn relatie, dan komt het wel goed. Maar het enige dat goed was, was het vooruitzicht op mijn pensioen. Diep in mijn hart was ik doodongelukkig.”’

Zo’n verhaal grijpt mij echt aan. Want ik doe elke dag wél wat ik zelf wil. Ik maak voortdurend bewuste keuzes: dit wel, dat niet. En als ik dan weer hoor hoe zwaar het is om ‘geleefd te worden’, weet ik weer precies waarom ik zo graag doe ik wat ik doe. Andere vrouwen aansteken met mijn passie om te gaan doen waar je van houdt!

Nu is het allermooiste moment en vandaag is de allermooiste dag

Ik, jij en de andere lezeressen van deze tekst zijn 30, 40, 50. En we zijn nu op ons best. Dit zijn onze leukste jaren. We zijn fit en fruitig, en kunnen alles doen wat we maar willen. We kunnen er uithalen wat erin zit, in onszelf, in ons leven. Maar laten we het vooral NU doen, het enige moment dat we hebben.

De dingen waar je van houdt, ga je echt niet na je pensioen doen. Het enige wat je dan denkt is: ‘had ik maar’.

Dat is voor mij een enorm schrikbeeld. Dat je dan weliswaar enorm van je kleinkinderen en je labradoodle geniet, maar nog steeds het gevoel hebt dat er meer is … Het is toch veel fijner om terug te kijken op een fantastisch leven – of beter nog: om er nog steeds middenin te staan. Nog steeds te doen waar je van houdt!

Pick a horse and ride it

Ik weet niet meer van wie ik deze quote heb: pick a horse and ride it. Maar ik vind ‘m mooi. Mijn paard is mijn passie om te doen waar ik van houd. Dat is mijn levensvuur en brengt me in beweging, elke dag weer. En dat wil ik ook voor jou.

Ik wil dat je in beweging komt en eindelijk gaat doen waar je van houdt. Ga er niet ‘thuis nog eens rustig over nadenken’. Nee, actie in de taxi.

Weet jij nog niet wat je wilt?

Geloof me, dat geldt voor heel vrouwen. Dat gevoel van ‘ik zou wel iets anders willen’ is echt universeel. Mijn tip: blijf niet in je eentje dwalen. Dan lopen je gedachten spaak.

Zou jij wel iets nieuws willen maar heb je geen idee wat dat voor jou precies inhoudt? Of zijn er altijd wel (goede of minder goede) redenen om het niet te doen?

Is het tijd om een stap te nemen? Wil jij ook stappen maken om veel meer te doen waar je écht blij van wordt? Volg je dan ook zeker op social media voor mijn aanbod.

Plezier vandaag,

Margriet