Mag ik je iets vragen?

Heb je een mooi jaar achter de rug? Denk je weleens terug aan je hoogtepunten dit jaar. En aan je dalen? Heb je iets gedaan waar je trots op bent? Blij om bent?

Hoe kijk jij terug op 2019? En, hoe kijk je naar 2020? Voel je de vonk in je die weet waar je naartoe wilt? Verheug jij je daar al op of zit jij met je hoofd en hart bij Sinterklaas en de feestdagen? 

Vragen. Stel jij jezelf vragen of leef je in de waan van de dag? Doe jij wat je overkomt óf pak je de regie en doe je wat je écht wilt? 

De vragen die ik jou nu stel, heb ik mezelf ook gesteld. Want, heel eerlijk, wat ben ik het kwijt geweest dit jaar. Er is een gezegde dat wat mij betreft op mijn geboortekaart had moeten staan: ‘Gij die vreest, die lijdt het meest.’ Het is een patroon. Een vermoeiend patroon, dat ik met mij meedraag. De bron van dat patroon ligt in mijn jeugd. Toch had ik mij tot dit jaar nooit gerealiseerd dat je je jeugd – ook als het allemaal super was – zo erg meedraagt. 

Dit inzicht botst met mijn motto: ‘Deal with it. En door!’. Lange tijd werkte deze overtuiging perfect. Maar dit jaar popte er, elke keer als ik mijn motto leefde, een vraag op. Namelijk: Hoe dan? 

Ik was ongeduldig en voelde dat ik de controle aan het verliezen was. Het kostte mij flink wat slapeloze nachten. Eigenlijk is het niet zo gek, ik kan het wel verklaren. Ik heb zoveel gedaan wat ik écht wilde. Maar nu… ik kreeg de volgende stap maar niet duidelijk. 

Het voelde zo tegenstrijdig. Ik train mensen om te doen wat ze écht willen en zelf wist ik het even niet. Die gedachte bracht mij angsten, apen en beren. Want hoe kan iemand mij serieus nemen, als ik het zelf even niet weet? 

Ik dacht terug aan dat moment, voor mij nu 10 jaar geleden. Misschien herken je dit moment voor jezelf. Ik bedoel het moment waarop je ineens voelt dat echt ‘aan’ staat. Het is nu 10 jaar geleden dat ik mijn nieuwe leven begon en dat ik 100% ging voor wat ik écht wilde. 

Ondernemen, reizen, de liefde vinden. Alles waar ik een sparkle bij voelde, deed ik. Hoe onlogisch dat qua financiën of timing soms ook was. Ik ging ervoor, zette door en uiteindelijk lukte het. Ik gaf niet op. Zal ik nooit doen. 

Ik heb ontdekt dat verlangens meegroeien. Ik leer nu grootser te verlangen. Want weet je? Het maakt namelijk helemaal niet uit wat je verlangt. Als je het écht wilt, dan wil het jou ook.  

Maar afgelopen jaar is er na jaren van zoveel groei en geluk een kentering gekomen. En die kwam puur door 1 ding: ik wist niet meer wat ik wilde. Mijn verlangen was weg. Als je niet weet wat je wilt, kan je het niet verlangen. En kan je het niet aantrekken.

Steeds meer en meer begrijp ik hoe geluk werkt. Het is een frequentie waar je wel of niet op zit. En nu komt het, jij bent de enige die die frequentie kan vinden. Kan afstemmen op de juiste golflengte. 

Weten wat je écht wilt is een proces, het begint vaag – in mijn geval vaak met slechts een gevoel – en dan komen er steeds meer ingrediënten bij. Vervolgens denk ik dat het mij nooit gaat lukken. Ga ik doemdenken en voel ik mij heel ongelukkig.

Het afgelopen jaar voelde ik een druk die ik niet eerder voelde. Ik ben kostwinner, heb een gezin, een team. Ik voel mij mega verantwoordelijk. Opeens maakte ik mij druk. Wat ik eerder juist niet deed. 10 jaar geleden ging ik voor de sparkle. Nu zocht ik zo gefocust naar de volgende stap. Het verlangen. Maar wat zou het zijn? 

Ondertussen bleef ik ze wel zetten, de stappen. Besloot zelfs een groot event te geven in het Chassé Theater. Power noemde ik het. En ik vond het spannend. Maar natuurlijk lukte het. En wat voelde ik zelf weer die power. 

Weten wat je écht wilt, gaat over eerlijk zijn. En dat is niet altijd makkelijk. Rust is daarvoor belangrijk. Want in rust gebeurt het. Ik kies daarom nu bewust voor rustmomenten. 

Elke dag wordt het steeds een beetje duidelijker waar ik naartoe ga. Ik weet dat ik nieuwe dingen ga creëren en een nieuwe wereld ga ontdekken. Ook al ben ik daar nog niet, ik verheug mij erop. Wil het. Dan wil het mij ook. Ik weet dat het straks op mijn pad komt. 

Tot die tijd ga ik doen wat ik in alle eerlijkheid – op dit moment – écht wil. En dat is mensen 1-op-1 trainen hun leven, geluk én bedrijf naar de volgende verdieping te brengen. Daar waar nieuwe energie, nieuwe inzichten en nieuwe mogelijkheden ontstaan. Daar waar geluk op je pad komt – in mijn geval – door de juiste persoon op het juiste moment tegen te komen. Dat, de juiste persoon op het juiste moment, gun ik jou ook.

Ik wens je eerlijkheid voor jezelf en heel veel Sinterklaas-plezier met je geliefden,

Margriet

P.s.: Wil je een jaar lang 1-op-1 exclusief door mij getraind worden? Meld je hier aan voor een gesprek. Dan stappen we samen in de lift en gaan we naar het hogere niveau. And that’s a promise ;). Ik heb nog twee plekken dus meld je snel aan.

P.s.: Ben je op zoek naar een onvergetelijk cadeau voor de feestdagen? Bestel dan nu nog met korting, Project Magic.