fbpx
Margriet Spijksma

Margriet


Let’s jump into your new life!

Solliciteren naar je ideale baan? Dat werkt echt niet!

Ik geloof wel dat je kunt creëren wat je wilt en wat je nodig hebt. En dat het belangrijk is om je verlangens en talenten te koesteren. Dat wil ik ook voor jou.

Een paar jaar geleden was ik op reis in Nieuw-Zeeland. Daar besloot ik een skydive te maken.De jongen aan wie ik vastgekoppeld zat vroeg of ik alleen reisde.Op 15.000 voet hoogte vertelde ik hem dat ik een nieuw leven zou beginnen in Nieuw-Zeeland. De deur van het vliegtuig ging open en hij riep in mijn oor:  

‘Let’s jump into your new life!’

Toen ik na mijn reis weer in Nederland kwam, kon ik niet wachten om mijn eigen bedrijf te starten. Ik wilde niet meer ‘tegen mijn zin’ leven.

Margriet Spijksma

Margriet Spijksma wil miljoenen vrouwen inspireren om te gaan doen waar ze écht blij van worden, zodat de wereld er vele malen mooier van wordt.

In 2009 richtte Margriet Een Frisse Start Coaching op dat zij in 2011 samen met een compagnon voortzette, een bureau voor loopbaanbegeleiding en personal coaching.

Nadat zij  dit bedrijf in 2012 had verkocht, creëerde Margriet in 2012 haar bedrijf Opfytse waarmee ze vrouwen wilde trainen om net als zij alles uit het leven te halen, een fablife te creëren. Opfytse groeide vanaf het begin snel door en kreeg binnen één jaar internationaal bereik. Daarom werd per 1 augustus 2014 de naam veranderd in Fablife.

Hiervoor werkte Margriet tien jaar in het bedrijfsleven voor o.m. Randstad, Michael Page en Perfetti van Melle. Ze volgde diverse opleidingen en trainingen, waaronder de post- hbo-opleiding tot Balanscoach.

Mijn passie

Ik ging mijn passie volgen, omdat ik niet meer wilde leven vanuit angst en tekorten.

Daarvoor had ik veel verschillende banen en baantjes gehad. En elke keer als ik in between jobs was, dacht ik: NU ga ik voor mezelf beginnen. Maar ik deed het niet. Want wat voor bedrijf moest ik dan beginnen? Ik had geen flauw idee.

Ik liep de Kamer van Koophandel in Amsterdam binnen en schreef me in met mijn bedrijf Een Frisse Start Coaching. Nee, ik had hier geen diploma’s en ook niet de ervaring voor. Maar ik wilde het ontzettend graag en het voelde goed. Daarom wist ik dat  het goed was.

Dus zette ik door. Ondanks alle goedbedoelde waarschuwingen die ik van iedereen in mijn omgeving kreeg: ‘er zijn al zo veel coaches’, ‘het is onverstandig om je vaste baan zomaar op te zeggen’, ‘het is crisis’. Ik bleef gewoon bij mezelf en besteedde alles uit wat ik niet leuk vond. Vanaf de eerste factuur.

Het bedrijf werd vrijwel meteen een succes. Ik kon er vrijwel direct van leven – en meer dan dat.

Mijn werk voelt totaal niet als ‘werk’. Ik tel echt niet meer het aantal uren dat ik eraan besteed. Ondernemen en mensen trainen en inspireren is mijn absolute passie. Ik had nooit verwacht dat het me zoveel zou brengen. Ik ben echt heel gelukkig.

Fablife

In mijn bedrijf Fablife (dat ik inmiddels samen met mijn grote liefde Ralph leid) komen mijn persoonlijke ontwikkelingen en eigen levenservaringen samen. Het is mijn missie om miljoenen vrouwen te inspireren om te gaan doen waar ze écht blij van worden. Ik wil jou op een zo simpel mogelijke manier laten ervaren dat doen waar je van houdt enorm groots kan zijn.

In mijn programma’s krijg je (weer) een nieuwe kijk op wat jij wilt. Zodat  je ogen weer gaan glimmen en je een leven kunt creëren met meer passie en energie.

Ik loop (symbolisch) een eindje met je op en laat je zien hoe je hoe je dit ook echt kunt gaan doen. Mijn manier van werken is ontwapenend en aantrekkelijk. Ik gebruik vrijwel uitsluitend mijn eigen methodieken, die ik door de jaren heen heb ontwikkeld. Daarnaast ben ik erg visueel ingesteld, en teken ik graag situaties uit.

Ik ervaar telkens dat mijn storytelling veel bij mensen losmaakt. Ze durven eindelijk hun dromen en verlangens te erkennen en zetten echt de eerste stappen – omdat ze niet anders meer willen en kunnen. Want wanneer jij voor jezelf durft te kiezen en in jezelf gaat investeren, wordt je leven  veel leuker, interessanter en moeitelozer!