OVER
MARGRIET

Over Margriet

Ik ben Margriet Spijksma en mijn missie is om duizenden vrouwen wereldwijd te inspireren om te gaan doen waar ze écht blij van worden, zodat de wereld er vele malen mooier van wordt.

Het ik-weet-niet-wat-ik-wil-syndroom

Ik leed aan het ik-weet-niet-wat-ik-wil-syndroom. Ik was mezelf compleet kwijtgeraakt. Ik had veel ideeën, maar pakte nooit door. En dus hopte ik van de ene naar de andere baan die niet bij me paste en waar ik compleet op leegliep. Ik paste me telkens opnieuw helemaal aan, inclusief garderobe. Herkenbaar? Waar werd ik écht blij van? Ik wist het niet meer. Wat ik wél heel goed wist, was wat een ander nodig had: ik zorgde altijd goed voor anderen.

Heel lang had ik andere mensen in mijn leven nodig om beslissingen te maken. Ik maakte al mijn keuzes gebaseerd op de mening van anderen: over een baan, over een nieuwe partner. En hoe meer ik naar anderen luisterde, hoe verder ik van mezelf verwijderd raakte. Ik dacht alleen nog maar met mijn hoofd, ik had geen grenzen meer.

Ik leed aan de disease to please: ik was alleen maar bezig voor de buitenwereld, en voor die buitenwereld was ik vrolijk, druk en deed ik bovendien alles. Maar niemand zag hoe het écht met me ging, niemand zag wie ik écht was en welke potentie ik had. Niemand zag mijn energie weglopen, elke dag opnieuw waardoor ik ’s avonds op de bank in elkaar zakte.

“Sterk zijn is iets anders dan hard zijn voor jezelf.”

Níet kiezen voor jezelf is egoïstisch

Het voelde egoïstisch om voor mezelf te gaan, mezelf voorop te stellen en voor mezelf te kiezen. Nu weet ik dat het andersom is. Ik heb zó egoïstisch geleefd door mijn eigen behoeften en verlangens weg te cijferen. Door altijd maar in het teken van de ander te staan, raakte ik burn-out, was ik vaak down en maakte anderen zich vooral zorgen om mij. Mensen vonden me vermoeiend en maakten zich van mij los. Maar nu? Sinds ik voor mezelf heb gekozen, het roer heb omgegooid, bruis ik van de energie en inspiratie. En die energie en inspiratie kan ik nu ook aan anderen geven. Hoe te gek is dat?

I rule, I decide.

Dat is het motto waar ik nu elke dag naar leef. Bij alles wat ik doe, kies en beslis: I rule, I decide. Elke dag doe ik precies wat ik zelf wil. En dat is Illy koffie drinken en andere vrouwen inspireren om alles uit hun leven te halen. Ik ben de nummer 1 van Nederland wanneer het gaat om ontdekken wat je zelf wil. En waarom ben ik zo succesvol? Omdat ik jou uitdaag om te gaan voelen. Want ik weet zeker dat jij alles kunt creëren wat je wil en wat je nodig hebt. Kwestie van vertrouwen, geduld en volharding. En als er een einde aan dit leven komt, weet ik zeker dat ik met twee duimen omhoog de kist in ga. I did it! Ik weet nu namelijk dat alles kan, en dat geloof brengt me werkelijk overal.

Ik kan niet wachten om jou vanaf vandaag hierin mee te nemen.

In de media

Regelmatig verschijn ik in de media met interviews. Hierbij is mijn grootste doel om de lezers te inspireren om te gaan doen wat ze echt willen. Neem een kijkje bij artikelen die over mij verschenen zijn.

Nouveau - december 2020

Nouveau artikel

JAN MAGAZINE - juli 2021

artikel jan magazine

SANTÉ - juli 2021

Sante

CONTACT

Eewal 51-B

8911 GR Leeuwarden

[email protected]

KVK: 59592605

BTW: 853559806B01

VOLG MIJ

[email protected]

Eewal 51-B, Leeuwarden

KVK: 59592605

BTW: 853559806B01