Margriet Spijksma - Fablife

Met wie identificeer jij je?

Vorige week was ik jarig. Veertig!

Het was best wel een dingetje hoor, moet ik je eerlijk bekennen. Is het aan deze kant van dat magische getal echt nog wel zo leuk? En ze zeggen dat het leven nu pas begint – maar wat heb ik vóór die tijd dan gedaan?!

Ik heb ongelooflijk veel felicitaties, kaarten en cadeaus gekregen. Dat overweldigde me helemaal. Voor mijn doen hebben we het ook echt uitbundig gevierd. Het was één grote STRETCH voor mij. En ik ben daardoor weer enorm gegroeid. Ik geloof dat jezelf stretchen je jong houdt.

Misschien denk jij nu: duh, je verjaardag vieren is toch helemaal niet bijzonder. Maar voor mij is het dat wel.

Ik vond mijn verjaardag de verschrikkelijkste dag van het jaar

Lang geleden zou ik 16 worden, toch echt een mooi getal om te vieren als meisje. Maar mijn vader en broers zijn die verjaardag gewoon vergeten. Ze hebben me niet gefeliciteerd. Ik kreeg geen zoen, geen aai over mijn bol, laat staan een klein cadeautje. Voor mij voelde het alsof ik werd genegeerd, alsof ik er niet mocht zijn.

En elke verjaardag hierna gaf me datzelfde zware gevoel. Ik voelde me dan zielig en bracht die dag huilend door, ondanks visite en cadeautjes. Op een gegeven moment besloot ik zelfs mijn verjaardag nooit meer te vieren.

Tot ik erachter kwam dat ik mezelf zo enorm tekortdeed. Want ik ben natuurlijk allang niet meer dat zielige vergeten meisje! Ik moest wel even echt ‘wakker’ worden, door deze blinde vlek van mijn verjaardag koppelen aan me niet gezien voelen (lees ik identificeerde mijn verjaardag met zielig zijn en dus werd het ook jaren een hele zielige dag).

Maar nu ben ik wakker. Ik ben Margriet, ik ben succesvol, ik leef het leven dat ik wil en hoe ik het wil. En daarom heb ik nu mijn verjaardag voluit gevierd. Nogmaals overweldigend in alle opzichten. Dank!

Zo mooi hoe dat kan veranderen. Dat je gewoon kunt stoppen jezelf te identificeren met iemand die je niet meer bent, niet meer wilt zijn. Of dat je kunt stoppen je leven op te hangen aan 1 situatie, zoals mijn eenmalige vergeten verjaardag. En hoe dit zulke blinde vlekken – zo lang – bij je kunnen zijn. Voor jezelf is het vaak zo moeilijk om te zien.

Ilse ging van vechtscheiding naar woestaantrekkelijk

Laatst mocht ik Ilse trainen. Een ontzettend leuke vrouw, die echter midden in haar scheiding zit. Een echte vechtscheiding. Ze vertelde me ‘hoe moeilijk haar ex deed’, wat een ‘eikel’ het was, en ga zo maar door. Heel haar leven was hierdoor ellendig niks liep lekker en alles stond on hold.

Toen ik haar voor de zoveelste keer ‘Maar ja, vind je het gek met zo’n vechtscheiding’ hoorde zeggen, greep ik in.

Ik vroeg: ‘Maar waar ben jij in dit hele verhaal? Wat zou er gebeuren als je het voortaan over je powerscheiding hebt in plaats van over je vechtscheiding? Hoe gaat het dan met je?’

Even keek ze me verward aan. Toen viel het kwartje en was het alsof de zon doorbrak op haar gezicht.

Ze zag in één keer haarscherp dat ze niet meer leefde als Ilse, de vrouw die leuke dingen wil doen en wil genieten met haar vrienden en familie. Nee, ze was ‘Ilse Vechtscheiding’ geworden. Bij powerscheiding had ze een heel ander gevoel. Niet meer dat gefrustreerde gevoel als eerst. Maar krachtig en energiek.

Wat een inzicht en wat een shift!

Want je zou haar nu moeten zien! Deze verandering in haar mindset heeft haar in 1 week tijd al een nieuw huis en een heleboel andere mooie dingen opgeleverd. Ze is weer de woestaantrekkelijke Ilse aan het worden die weet wat ze wil en waar ze van houdt. Happy days!

Met wie of welke situatie identificeer jij je? Wat laat jij je leven beïnvloeden en op welke manier? Met de sterke creatieve leuke vrouw die je bent, of met iemand die je eigenlijk niet wilt zijn? Welke stap kun je vandaag al zetten om weer te gaan voor wat je écht wilt en (nog) gelukkiger wordt?

Plezier!
Margriet

EXTRA: Wil jij actie om meer uit je leven te halen?

1. Lees mijn boek F*cking Fantastic. Ik neem je mee in mijn verhaal. Vol inzichten, emotie en inspiratie. Klik hier om mijn boek te bestellen.

2. Nieuw! Werk exclusief met mij 1-op-1.
Wil jij met mij concrete, grootse & succesvolle stappen maken in je leven en/of bedrijf? Mail me dan, zet in de titel 1-op-1… vertel me iets over jezelf én waar je samen met mij aan wilt werken en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!