Red Magazine: “Mijn eerste keer… dat ik opnieuw begon”.

Op een avond was ik met een vriendin een drankje aan het drinken. Ze deed een beetje vreemd, dus ik vroeg wat er aan de hand was. ‘Margriet, sorry, maar jouw vriend gaat enorm vreemd en heel Breda weet het,’ zei ze. Ik weet nu hoe het voelt als de bodem onder je van- daan valt, maar zei wel meteen: ‘Dan moet het met jou zijn of je hebt het gezien.’ Zij ontkende in alle toonaarden, maar later bleek dat allebei waar te zijn.

Ik was lamgeslagen, geschokt, maar was er nog niet aan toe om al een punt achter de relatie te zetten. Dat kwam pas een tijd later. Op een avond zat ik weer eens op hem te wachten. Er was geen enkele reden om te laat te komen en toch was hij het weer. Was ik zo weinig waard? Op dat moment besloot ik: ik ga weg. Er hoefde niet meer gepraat te worden.

Ik ben vertrokken zonder iets mee te nemen. De volgende dagen heb ik alles nieuw gekocht: van lingerie tot een autootje. Alles moest nieuw. Daarna boekte ik een reis naar Nieuw-Zeeland.

Iemand had tegen me gezegd dat je daar een skydive moest maken: ‘Beter dan klaarkomen.’ Dat ging ik dus doen. Hoog in de lucht vroeg de instructeur met wie ik de sprong zou maken of ik alleen reisde. ‘Yes, ‘ zei ik. ‘/’m starting my new life in New-Zealand.’ De deur van het vliegtuig ging open. ‘Let’s jump into your new life, ‘ riep de instructeur en daar gingen we. Het was geweldig. Alles achterlaten en opnieuw beginnen werkt goed voor mij, maar ik besef dat het niet voor iedereen is weggelegd. Vorig jaar heb ik afstand van mijn bedrijf gedaan. Ook deze keer heb ik zonder omkijken alles achtergelaten. Ik heb geleerd dat er maar een ding belangrijk is en dat ben jezelf. Als het met jou goed gaat, gaat het met alles om je heen goed en heb je het houvast van het bekende niet nodig. Met mijn nieuwe bedrijf, Opfytse, begeleid ik vrouwen die het – net als ik vroeger – moeilijk vinden om goed voor zichzelf te zorgen.