Margriet Spijksma
Reviews

Ik luister meer dan ooit naar mijzelf

Ik kwam thuis met een burn-out en kreeg er een depressie overheen. Ik zag het niet meer en wilde ook niet meer. Toch startte ik met Level 7. Ik vond het een investering voor mijzelf en vroeg me af of het werkelijk iets zou brengen. Dit zou mij niet overkomen, maar ik dacht…ik doe het. Ik ga iets doen wat ik normaal nooit zou doen. Als ik wil dat het anders wordt, dan moet ik de stappen ook anders nemen en een move zetten.

Nu maanden later heb ik met mijzelf een deal gesloten. Ik ga ervoor! Ik voel de verandering ondanks dat ik er nog lang niet ben. Ik luister meer dan ooit naar mijzelf en check voordat ik ja tegen iets of iemand zeg of ik dat zelf een goed idee vind. De ideeën zijn er, de drive is terug dus waarom zou het niet lukken! Ik moet de juiste weg en de juiste mensen tegenkomen maar het verschil is dat ik nu uitspreek wat ik wil en zoek in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden. En ik moet leren dat niet alles vandaag hoeft, maar dat ik het in stappen mag doen.

Ik ben blij en dankbaar dat ik je op het juiste moment tegen ben gekomen en dat ik nu sta waar ik sta. Level 7 heeft mij weer op de weg vooruit gezet en meer dan dat!

Review door: Pasja Foorthuis

Zelfstandig ondernemer – https://viababette.nl/

Zonder Margriet was ik dit nooit gaan doen en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Voordat ik in het programma stapte zat ik twee jaar thuis. Ik had geen werk, verdiende geen geld. Het gaf mij een ongelukkig gevoel, ik droeg niets bij in het gezin en financieel redden we het net. Ik had zelf niets om trots op te zijn en ook geen drive. Wel was ik net begonnen met mijn eigen bedrijf, maar het kwam niet van de grond. Ik voelde me richting- en doelloos.

Toen kwam ik Margriet tegen op het internet en wat Margriet over haar programma zei, sprak mij aan. Het waren precies de juiste woorden, dit ben ik! Ik vond het ongelofelijk dat iemand dit doet en wist niet dat er zoveel vrouwen zijn die dit ook hebben.

Margriet is een autoriteit in haar vakgebied, ze is leuk, menselijk, ze weet wat je zoekt, haakt in op jouw probleem en helpt je uitzoeken wat je écht wilt. Dankzij Margriet haar programma heb ik een hele andere keus gemaakt. Ik kreeg meer zelfvertrouwen en lol in het leven. Ik heb dit programma nodig gehad om er achter te komen waarin ik wilde ondernemen en mijn idee een kans te geven. Het is het meer dan waard geweest!

Review door: Babette Gaus

Zelfstandig ondernemer – www.happy-factory.nl

Ik heb geleerd om meer te durven en los te laten. Een horecabedrijf en een baan in de kunst- & cultuureducatie. Vijf jaar lang deed ik dit, terwijl ik eigenlijk al wist dat ik dit niet meer wilde. Ik vond het moeilijk om los te laten en te kiezen voor mezelf in plaats van zekerheid. Je springt tenslotte toch in het diepe. Totdat mijn lijf letterlijk ‘NEE’ zei en ik er achter kwam dat ik bore-out was. Ik stopte met het bedrijf wat ik had en zei mijn baan op.

Ik zag mezelf niet over tien jaar hetzelfde doen en werken om de rekeningen te betalen. Ik wilde blij worden van het werk wat ik deed. Op internet kwam ik Level 7 tegen en ik besloot me hiervoor aan te melden. Toen ik in Level 7 zat merkte ik al snel dat ik de focus op mezelf wilde hebben en niet meer voor een werkgever wilde werken. Maar wat wilde ik dan wel?

Dit programma sloot hier perfect bij aan. De tijd is voorbij gevlogen en ik heb geleerd dat wanneer je ergens écht voor gaat, je ook direct resultaat ziet. De bijeenkomsten met gelijkgestemde vrouwen waren voor mij waardevol en ik kwam elke keer met nieuwe zin thuis om aan de slag te gaan. Margriet leeft vanuit haar hart en brengt haar enthousiasme, zonder een hoop blabla, over op anderen. Haar gevoel voor humor en nuchtere kijk op dingen maakt haar een prettig mens om mee samen te werken.

Review door: Maaike de Guytenaer

Ik wist dat dit mij verder zou gaan helpen

Ik had het gevoel dat ik nog enkel een grijze versie van mijzelf was. Ik wist wel ongeveer wat ik wilde maar zag te veel beren op de weg en had te weinig vertrouwen in mezelf.

Toen ik deelnam aan Margriet haar webinar was ik verkocht. Ik zie mezelf daar nog zitten in de duinen met tranen in mijn ogen…ik wist dat dit mij verder zou gaan helpen. En dat heeft het ook zeker gedaan. Door de pakkende metaforen en het constant herhalen van hetgeen zij vertelt, heeft dit echt iets met mijn onderbewustzijn gedaan.

Level 7 was voor mij datgene wat ik nodig had om te groeien als mens en los te durven komen van het patroon waarin ik vastgeroest zat. Ik heb mijn baan opgezegd ben nu bezig met het opzetten van een uniek kinderopvang concept. Angst is er nog steeds, maar ik kijk nu heel anders tegen die angst aan. Het mag er zijn, ik onderzoek het, maar stap er vervolgens ook overheen. En dat geeft zo’n goed gevoel.

Review door: Lieke Demenint

Eindelijk zei ik JA tegen mezelf!

Ik zat al jaren in een baan, waarvan ik nu kan zeggen dat ik al die jaren een rol heb gespeeld, die me enorm veel energie kostte. Uiteindelijk was ik zo moe, had totaal geen energie meer en was helemaal kwijt wie ik was.

Toen heb ik contact met Margriet gezocht en ben het spel Level 7 gaan spelen. Ik was eerder al naar een event van Margriet geweest waar haar verhaal en manier van mensen helpen me weer nieuw energie gaf. Van die energie wilde ik meer en ik wilde mijn energieke IK weer terug vinden. Vele diepe dalen en hoge hoogtes verder ben ik weer Iris!!

Ik kan eindelijk JA tegen mezelf zeggen. Ik heb mijn baan omgezegd en voel me bevrijd. Wat heerlijk om niet elke dag iets te doen wat niet bij me past. Dankzij Margriet haar aanstekelijke inspiratie en Level 7 weet ik weer waar ik van houd! Ben trots op mezelf en dat heb ik heel lang niet tegen mezelf kunnen zeggen.

Bedankt Margriet voor je eerlijke, oprechte hulp en je prachtige spel.

Review door: Iris Roolvink

Level Zeven heeft me doen beseffen dat ik mezelf centraal moet stellen

Al langer probeerde ik het antwoord te vinden op de vraag “Wat dan?” Steeds ging ik maar door, opgeslokt in de drukte van alledag, terwijl in mij continu onrust woelde. “Dit is het niet.” Thuis met vier jonge kinderen dacht ik: “Had ik mijn handen maar vrij om dingen te ondernemen.” Op mijn werk dacht ik: “Was ik maar bij mijn kinderen.” Alsof ik, overal waar ik was, ergens anders wilde zijn. En dat kost heel veel energie.

“Maar wat dan?” De belofte van een Fablife creëren trok mij direct Level Zeven in.

Deelname aan Level Zeven heeft me doen beseffen dat ik mezelf centraal moet stellen en omringen met gelijkgestemde mensen om aan te kunnen trekken waar ik van houd. Tijdens de verdiepingsdag heb ik besloten mezelf een time-out te gunnen en mijn baan op te zeggen. Zonder het programma van Margriet had ik die stap nooit gezet. Op naar mijn Fablife!

Review door: Hiltje Oude Luttikhuis

Deelname heeft mij meer inzichten gegeven en een andere manier van denken

Voor ik begon met Level 7 twijfelde ik over wat ik nu echt zou willen.
Was dit het nu? Neee! Maar wat dan wel?

Het filmpje kwam ik op de juiste moment tegen en was een mooie start van 2017.

Deelname heeft mij meer inzichten gegeven en een andere manier van denken. Echt een way of life. De eerste stapjes zijn genomen en ik weet welke stap ik nog moet nemen voor mijn echte Fablife.

Review door: Krista Post

Ik had net dat duwtje nodig

Voordat ik begon aan Level 7 twijfelde ik eraan of ik ooit nog werkzaam zou kunnen zijn in een loonsysteem en of ik mijn droombaan wel zou kunnen vinden. Het voelde alsof ik bijna wist wat ik wilde doen, maar net dat duwtje nodig had om erachter te komen. Ik wilde geen loopbaancoach inschakelen, omdat ik bang was in een hokje geplaatst te worden met bijbehorende baan.

Bij het zien van je introductie over Level 7, merkte ik dat jouw benadering anders was dan bij anderen.

Dit gevoel klopte, want nu, 7 maanden later, voel ik me goed. Ik ervaar nu regelmatig een Fablife en weet dat het vinden van díe baan ook goed komt. Een Fablife, dat is iets wat ik iedereen toe wens.

Hartelijk bedankt Margriet!

Review door: Yvonne Lansbergen

Zelfstandig ondernemer – www.be-stunning.nl

Ik sta zoveel steviger in m’n schoenen. Ik wist gewoon dat ik een eigen bedrijf wilde. Maar steeds dacht ik: ik heb er het juiste papiertje niet voor. Moest ik een ondernemersplan schrijven? Geen idee. Mijn puberzonen vertelde ik: je kunt alles bereiken wat je wilt en je leeft maar één keer. Maar wat ik zelf wilde, was ik uit het oog verloren. Ik vond zoveel dingen leuk!

Ik vond het een warm bad, het contact met gelijkgestemden die allemaal in dezelfde situatie zitten. Als ik het alleen had moeten doen, was ik lang niet zover geweest als nu. Ik durf weer en houd mezelf niet tegen. Ik zit zo lekker in m’n vel! Deze week nog zei iemand: vanaf het moment dat je hebt gezegd dat je voor jezelf wilde beginnen, ben je weer gaan stralen.

Review door: Ilonka Hennekeij

Zelfstandig ondernemer – www.tijdvoorpauze.nl

Stoute schoenen aan en in het diepe. Moest ik echt tot m’n 67ste in m’n baan blijven? Doodongelukkig werd ik van de gedachte. Ik wilde al langer iets voor mezelf gaan doen, maar wist alleen niet wat en hoe. Vooral in m’n vakantie borrelden ideeën op. Maar als ik weer op m’n werk zat, ebde alles weer weg. Na 15 jaar kon ik nog maar één ding doen: stoppen. 

Ik heb in het Fablife Business Programma geleerd om eindelijk knopen door te hakken. Ik voel me nu soms net Pippie Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.’ M’n gezapige leventje is voorbij, en ik voel dat ik weer leef. Zo leuk dat Margriet alles niet te zwaar maakt en je echt het gevoel geeft van ‘kom maar op!’

Review door: Willieanne van der Heijden

Zelfstandig ondernemer – www.jeloopbaandebaas.nl

Niet meer bang om zichtbaar te zijn. Hoe kom ik erachter wat ik wel leuk vind? Ik wilde iets anders dan dat eeuwige jobhoppen. Voor mijn gevoel was ik helemaal ingedut. Toen ik het Fablife Business Programma bij Margriet ging volgen, leek het alsof ik weer wakker werd. Wat ik nu allemaal doe en schrijf, had ik nooit van mezelf gedacht!

Ik ben niet meer bang om zichtbaar te zijn. Ik geloof er echt in dat je weer kunt ontdekken wat je wilt – als je er maar goed voor gaat zitten. Ik voel me nu zo zelfverzekerd en sterk, en sta persoonlijk op een veel hoger level dan eerst.

Review door: Karen van der Pauw

Zelfstandig ondernemer – www.voltrots.nl

Ik ben uit het cirkeltje gestapt. Mijn gevoel en verstand waren totaal niet meer in balans. Ik kwam niet tot mijn recht in mijn baan, maar moest ik dan solliciteren op iets anders? Dan zou ik me na een paar jaar precies hetzelfde voelen. Ik wist dat ik veel meer kon laten zien en ‘iets’ anders wilde doen. Maar ik had geen idee in welke richting. Heel frustrerend.Ik had echt iemand nodig die me kon laten inzien waarin ik goed was en wat ik het liefste wilde gaan doen. Ik zat zo in m’n verhaal dat ik dat niet meer goed zag.

Margriet leerde me dat er een andere manier van ondernemen is: vanuit je hart. Ik ben zo trots op mezelf en wat ik heb gedaan, dat ik niet ben terug gevlucht naar mijn baan. Ik kan eindelijk zijn wie ik ben, dat is het mooiste wat er is.

Review door: Natalie van der Endt

Zelfstandig ondernemer – www.evelynottema.nl

Ik kan eindelijk doen waar ik blij van word. Tijdens mijn zwangerschapsverlof werd ik weg gereorganiseerd. Ik ‘mocht’ op zoek naar een nieuwe baan. Dat vond ik prima, want 32 uur per week doen wat je niet leuk vindt, zuigt energie. Als ik thuiskwam van m’n werk, moest ik eerst alles van me afspoelen. Daarna kon ik pas genieten en ontspannen. Ik wilde iets gaan doen waar mijn hart lag. Maar wat en hoe? Geen idee.

Ik doe eindelijk wat ik leuk vind, de hele dag door! Nu kom ik net zo blij thuis als ik overdag op m’n werk was. Het mooie van Margriet is dat ze zo puur is. Je krijgt niet alleen complimentjes, ook goede feedback – zonder dat het pijn doet.

Review door: Evelyn Ottema

Zelfstandig ondernemer

Ik ben echt van stilstand in beweging gekomen. Willen en niet weten hoe, zo was het echt bij mij. Ik zat er gewoon in vast en had er hulp bij nodig om dat verder te ontwikkelen. Margriet voelde gelijk vertrouwd, het was fijn dat ze een stuk met me op wilde lopen.

Het Fablife Business Programma gaf me gelijk weer houvast en richting, heerlijk. Elke dag zette ik stappen die me dichter bij m’n doel brachten, hoe klein ook. Zo kwam ik in de flow, en gingen dingen weer lopen. En nóg. Ik ben echt van stilstand in beweging gekomen!

Review door: Petra Koster

Zelfstandig ondernemer – www.jeverledendebaas.nl

Het was mijn investering méér dan waard! Voor mijn deelname aan het Fablife Business programma leefde ik jarenlang ‘op de klok’ als secretaresse en dacht, is dít het nou? Ben ik op de wereld gezet om elke dag op routine te leven? Ik kan meer dan dit! Echt, ik ging van opleiding naar opleiding, maar telkens dacht ik nee, dit is het niet. Het voelde niet oké. Voor mij was het dus héél belangrijk om antwoord te krijgen op; ‘Wat maakt mij nu écht gelukkig?’

Zonder Margriet was ik daar nooit 100% achter gekomen. Ze heeft veel kennis, is vriendelijk, recht door zee, meelevend en motiveert en inspireert. Het was mijn investering méér dan waard! Ik maak nu van mijn shit een hit en doe de dingen die ik écht leuk vind!

Review door: Anita Norder

Zelfstandig ondernemer – www.leidingleven.nl

Dit had ik nodig om het helemaal kloppend te krijgen. Hoe luxe kun je het hebben dacht ik vaak. Een leuke en goedbetaalde baan, een fantastische man, geweldig kind én droomhuis. Ik had alles wat ik wilde, dacht ik. Maar toch voelde het niet goed. Ik schaamde mij voor deze gedachten want, als dít het niet is, wat is het dan wél? Ik realiseerde me dat er echt iets moest veranderen, maar wat dan? Toen zag ik een bericht van Margriet. Ik zei al jaren dat ik eens mijn eigen bedrijf zou hebben. Dit was het moment. 

Het Fablife Business Programma in combinatie met werken aan je persoonlijke ontwikkeling heb ik als zeer waardevol ervaren. Margriet straalt een hele fijne aanstekelijke energie uit en ze heeft humor! Ze is doelgericht en helpt je een stuk sneller met je persoonlijke ontwikkeling dan wanneer je alles alleen moet doen. De combinatie van de live dagen en online is echt goud! Ik heb nu nog meer vrijheid en kan nu alles doen zoals ik het wil. En het allerbelangrijkste: ik voel me goed!

Review door: Mariola Wegman

Zelfstandig ondernemer – www.specialstory.nl

Het is zo heerlijk de vrijheid te hebben en de dingen te doen die écht bij mij passen. Al tijden zat ik in een sleur en was ik niet blij met mijn baan. Elke dag voelde ik weer, dit is het niet. Hoe ga ik dit nog jarenlang volhouden? Want, ik realiseerde mij maar al te goed dat ik nog jarenlang mee moest in de maatschappij! Je begrijpt, daar werd ik thuis ook niet vrolijker van. Ik dacht vaak, ik wil het wel, maar het lukt mij toch niet. Wie zit er nou op mij te wachten? 

Margriet is een inspirerende, vriendelijke en doortastende vrouw, die niet bang is om te zeggen wat ze denkt zonder dat het pijn doet. Het Fablife Business Programma heeft mij veel meer zelfvertrouwen gegeven en heeft écht een omslag in mijn denken gecreëerd.

Review door: Tessa Schwering

Zelfstandig ondernemer

Het roer moest om. In de tijd dat ik Margriet tegenkwam had ik privé het een en ander meegemaakt en zat ik qua werk niet meer echt op m’n plek. Voor mijn gevoel zat ik klem. Het programma van Margriet zag ik als dé kans om een nieuw pad te bewandelen en nieuwe dingen te ontdekken. Mijn hele leven ben ik al gek geweest op verhalen en dan met name biografieën.

Het Fablife Business Programma heeft me geholpen mijn pad opnieuw te vinden en te doen waar m’n hart ligt. Margriet snapt hoe dit soort processen werken en helpt anderen naar de next ‘level’. In een groep terechtkomen met gelijkgestemden was voor mij erg waardevol, het heeft me veel opgeleverd!

Review door: José van Dijken

Ik heb mezelf veel beter leren kennen en als bonus een leuke nieuwe baan

Ik wist niet goed wat ik nou echt wilde en Level 7 was voor mij een heel mooi compleet programma om daar achter te komen. In eerste instantie twijfelde ik. De investering die je doet is niet in een tastbaars iets zoals een nieuw paar schoenen, maar in jezelf! Wat zijn die 7 maanden snel gegaan! Ik ben vooral de eerste maanden heel druk geweest met Level 7 en sinds februari wat minder intensief, want toen ben ik begonnen met mijn nieuwe baan, die natuurlijk ‘heel toevallig’ ineens op mijn pad kwam.

Wat ik heel typisch vond aan Level 7, was dat ik best wel eens ergens in een level ‘vast’liep, maar dan vaak onbewust al met het volgende level bezig was. De stappen voelden dus eigenlijk heel logisch. Ik heb vooral mezelf veel beter leren kennen en als bonus een leuke nieuwe baan!

Review door: Anouk Morssink

Ik had niet meer het gevoel te leven, maar te overleven

Voordat ik deelnam aan Level 7 twijfelde ik aan veel dingen, maar met name twijfelde ik over mijn baan. Ik had niet meer het gevoel te leven, maar te overleven. Ik heb deelgenomen aan Level 7 omdat ik voor mijn gevoel al jaren aan het overleven was. Ik wilde dat doorbreken.De deelname aan Level 7 heeft me laten zien dat er vele vrouwen in dezelfde situatie zitten, zo herkenbaar en zo fijn om dit met elkaar te kunnen delen. Bovendien heb ik veel over me zelf geleerd, veel zelfkennis en inzichten gekregen.

Margriet, ik vond het deelnemen echt heel fijn. Vooral het gevoel er niet alleen voor te staan en de vraag & antwoord sessies vond ik heel inspirerend. Je bent een bron van inspiratie, bedankt daarvoor.

Review door: Esther Sterk

Wat heb ik veel geleerd

Eerst twijfelde ik om mee te doen. Wilde niet zo’n groot bedrag aan mezelf besteden nu ik had besloten mijn baan op te zeggen. En was bang het niet te “kunnen”. Niet naar mezelf te kunnen kijken.Maar na eerst een live event en later een webinar te hebben bijgewoond toch doorgezet. Het werd hoog tijd om naar mezelf en mijn leven te kijken. En zeker toen er na het webinar zo’n mooie aanbieding voorbij kwam.

Level 7 heeft mij inzicht gegeven in wie ik ben en waar ik van houd. Heeft me bewuster gemaakt van wat ik doe, hoe en waarom. En in laten zien dat het dus ook anders kan! Trots en dankbaar ben ik. Trots op dat ik het heus wel kon en om wat ik heb bereikt. Dankbaar voor de geboden kans.

Review door: Ilse de Groot

Geleerd gelukkig te zijn met de dingen die voor mij belangrijk zijn

Voor ik aan Level 7 begon twijfelde ik aan alles. Maar het meest twijfelde ik aan mezelf. Ik ben aan Level 7 gaan deelnemen om dat ik geloofde in wat Margriet mij vertelde. Ze maakte vanaf dag één wat in me los wat nog nooit iemand bij me had losgemaakt en wat me aanspoorde om voor mezelf te kiezen en ervoor te gaan.

Level 7 heeft geleerd gelukkig te zijn met de dingen die voor mij het meest belangrijk zijn en waarvan ik ga shinen. Ook heeft Level 7 mij geleerd goed voor mezelf te zorgen en mezelf op de allereerste plaats te zetten.

Review door: Yvette Vermeulen

Vrouwen beleven dingen vaak anders en willen anders

Ik twijfelde heel erg aan mijzelf, of mensen wel op mij zaten te wachten als zelfstandig counselor. Daarbij kon ik mij niet vinden in de manier van praktijk voeren en zzp-er zijn zoals ik het kende. Na het volgen van een online training van Margriet werd ik erg nieuwsgierig naar wat ik zou kunnen leren van Margriet maar ook van andere vrouwen. Vrouwen beleven dingen vaak anders en willen anders, maar hoe dit te creëren, dát wilde ik gaan ontdekken met mijn deelname aan Level 7.

Het programma heeft mij veel gebracht: een andere kijk op mijzelf en hoe ik het vrouw zijn en ook werken vanuit mijn hart ben gaan zien. Heel belangrijk is dat ik mijn manier accepteer, blij ben met mijn vrouwelijke kijk op het leven en voel waar ik heel erg blij van wordt en daarvoor ga.

Review door: Hedwig Cöhs

Ik wist dat ik niet verder wilde in de baan die ik nu heb

Na het bekijken van de website wist ik niet zeker wat het programma Level 7 precies zou inhouden en of het bij mij als persoon zou passen. Echter na het bezoeken van het live event in Zeewolde twijfelde ik niet meer. Ik had een goed gevoel bij Margriet als persoon en het spel Level 7.  Ik wist dat ik niet verder wilde in de baan die ik nu heb en had zin om me in te zetten voor iets nieuws, maar had geen goed beeld wat dat nieuws dan zou moeten zijn. Ik hoopte dat ik dit duidelijk zou krijgen met deelname aan Level 7 (en dat is zo!).

Level 7 heeft me vooral bewustwording opgeleverd; ik sta er nu bij stil als ik iets leuk of juist niet leuk vind en vraag me af waardoor dat komt. Ik leer mezelf steeds beter kennen en kan daardoor bewuste keuzes maken in wat ik wel en niet wil doen. Heel erg bedankt Margriet voor alle wijze lessen die ik heb mogen leren de afgelopen 7 maanden. Soms zijn het dingen die ik wel eerder gehoord of gelezen heb, maar kennelijk is de manier van overbrengen belangrijk. Want nu ‘voel’ ik het voor het eerst ook en krijgt het betekenis. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik ben op de goede weg. Het zal wel even wennen zijn zonder de Facebookgroep met de andere deelnemers, maar ik heb wel het vertrouwen dat ik doorga in deze lijn en het niet weg laat zakken. Dus nogmaals: bedankt!

Review door: Evelien Goedhart