SUCCESVOL
 STARTEN

margriet schrijven1

Succesvol starten

(Het Passiemodel)

Werk hebben waar je gelukkig van wordt heeft een enorme positieve invloed op je hele zijn. Niks geen nekpijn, zere rug, migraine, huidprobleem of wat dan ook.

Je relatie, familie/vrienden genieten van de gelukkige jij.

Andersom werkt het ook zo.

Lang wist ik wel wat mij gelukkig zou maken: vrijheid, ‘iets’ wat ik echt wilde, onafhankelijkheid en ‘iets’ met mensen.

Voor mij is succesvol voor jezelf gaan (de vorm loondienst/eigen bedrijf is door jou in te vullen) een levensdoel an sich.

Dát vinden geeft zoveel rust en actie tegelijk. Eindelijk kon ik na zoveel jaar zoeken vooruit. En als bonus gaat alles in je leven kloppen, kom je tot je recht, haal je er alles uit én wordt je gezien. Hallelujah!

Inmiddels weet ik dat er 2 smaken zijn van werkgeluk.

Smaak 1 (ben ik zelf té lang in blijven zoeken en vervolgens in blijven hangen, ik gun dit jou niet):

  • In een baan rollen. Vink werd hem niet
  • Op basis van mijn cv, waarvan geen van de functies bij mij paste, verder solliciteren. Vink ook niet
  • Loopbaancoaching, hopen dat die het ging oplossen. Vink ook niet
  • Freelancen, dit was een nieuwe poging waarin ik me liet inhuren voor wat ik kon (niet wat ik leuk vond) hopelijk dat meer inkomen mijn geluk zou oplossen. Vink af werd hem ook niet.
  • Praktisch worden, iets zoeken wat in minder uren zou kunnen. Een webshop, online winkel? Please make me happy! Vink zat ook geen passie in om ooit het levenslicht te kunnen zien.
  • Proberen voor mezelf te gaan en mijn diensten gratis aan te bieden. Vink maar af, doodongelukkig, ik kwam niet uit de bus en van gratis klanten werd ik niet blij.
  • JA! Nu had ik het lek boven tafel. Het zat natuurlijk in mijn opleiding. Die was niet goed. Dus hoppa weer vol aan de studie, NIMA A, NIMA B… en na elke studie was er nog zoveel wat ik niet wist. Mijn ‘succesvol voor mezelf gaan’ begon hier ook niet. Sterker nog het stopte weer. Vink ook maar af.


En toch… het gevoel bleef steeds weer boven komen: ik wilde succesvol voor mezelf. Net zoals de vele mensen die ik de afgelopen 12 jaar hiermee heb geholpen.

Nu weet ik dat smaak 2 de enige weg is, voor jou ook? Ik leg het uit.

Ik weet nu dat succes en passie hand in hand gaan.

Iedereen weet diep van binnen welke stap hij of zij moet maken, ook al komen er dan ook meteen duizend vraagtekens naar boven.

De reden dat je er niet voor gaat is omdat je bang bent (ik ben bang) voor het resultaat. Dus in mijn geval doe je het half. En dan krijg je een half resultaat.

 

PASSIE MODEL

Dit model gaat over jou en je succesvolle leven.
De eerste cirkel ben jij. Het gearceerde deel is wat jou aangaat, je passie, dat wat jou interesseert. Wat je je hele leven heel graag wilt doen. Toen, nu en altijd.

De andere helft is ‘de ander’. Het snijpunt is waar jij de ander van waarde bent en die daar ook behoefte aan heeft. En daarvoor betaalt.

Het is een begin van een drive for live. Je gevonden brandende verlangen dat tot leven komt. Op dit punt benut je alles wat je in je hebt.

Een daadkrachtige powervrouw. Mensen voelen het, jij voelt het. Dat is waar er mooie dingen ontstaan en gebeuren.

Ik spreek uit ervaring. Alleen die smaak laat me zien dat álles en meer mogelijk is in mijn leven.

Wil jij dat ook? Met ‘Jouw Bedrijfsidee’ help ik je met deze smaak. Het gaat veel verder dan de ‘platte kennis en trucjes’. Het resultaat is succesvol voor jezelf. Mooier wordt het niet. Vele vrouwen gingen je voor, kijk maar >>