Margriet Spijksma

Twee keer begon ik opnieuw en nu doe ik het weer


Margriet Spijksma - Fablife


Twee keer eerder in mijn leven gooide ik het roer volledig om.

Twee keer stond ik voor deze vragen: komt het wel goed, doe ik het wel goed, kan ik het wel?
En: kan ik het wel maken tegenover de anderen?

Eerst door afscheid te nemen van mijn familie en Friesland te verlaten. Ik ging naar Breda om te studeren. Niemand begreep mij en mijn ambities, dus waarom zou ik thuis blijven?

Toen door van de ene op de andere dag een definitieve punt te zetten achter een relatie die 12 jaar had geduurd. Ik kon niet meer. Ik kon niet meer aanpassen en pleasen en over mijn gevoelens heen laten walsen.

Beide keren koos ik voor mezelf. Ik liet alles achter en begon een heel nieuw leven. Zonder baan, zonder geld, zonder steun van familie.

En nu doe ik het wéér.

Al 6 jaar ben ik een intens gelukkige vrouw.

Alles klopt. Ondanks mijn drastische – soms zelfs onlogische – keuzes.

Eén van de grootste lessen die ik heb geleerd is dat je altijd van gedachten mag veranderen.

Dat is niet zwak. Het is juist krachtig om zelf verantwoordelijkheid te nemen over je leven. Dus mag je terugkomen op eerder gemaakte keuzes. Niemand kan mij wat dit betreft op andere gedachten brengen. Ik train mezelf erin deze kracht niet meer weg te geven – dat gun ik mezelf én anderen.

Deze zomer schuurde het.

Op allerlei vlakken schuurde en schaafde het. Dingen liepen niet goed meer. Ik zat niet meer lekker in mijn vel.

Eerst ging ik met allerlei pleisters in de weer. Hoewel ik wéét dat die niet werken. Maar ja, dat is een instinctieve reactie, die enorm sterk is. Ik ging dus nog harder werken, nog meer nieuwe dingen uitproberen.

Afgelopen augustus ervoer ik een soort moment van waarheid. Alles kwam samen, en ik kon niet anders dan eerlijk naar mezelf kijken. Waarom deed ik wat ik deed? Wat waren mijn motieven? Pijnlijk zelfonderzoek kan ik je zeggen. Maar noodzakelijk.

Ik zag dat het nodig was om dingen te veranderen. Echt te veranderen. Om wéér schoon schip te maken en mijn leven opnieuw in te richten. Eng? Ja, doodeng! Elk level z’n eigen devil. Dat geldt ook voor mij. Het grote verschil met vroeger is dat ik nu niet meer alleen ben. Ik heb Ralph en ik heb mijn kinderen. Dat maakt alles anders.

Al langer voelde ik dat ik mijn missie mocht laten groeien.

Vrouwen helpen ontdekken wat ze écht willen terwijl ze zich veilig voelen om het te gaan doen. Ik wilde het groter. Grootser. Maar het lukte me maar niet om hier echt stappen te zetten.

De belangrijkste beslissing die ik in augustus heb genomen is heel het bedrijf even tot rust te laten komen. Ook dat is doodeng, want heb je nog wel een bedrijf als je dat doet? Toch overwon ik die angst. Ik gunde het mezelf om even in no man’s land te zitten.

En vanuit die rust komen er nu elke dag rake antwoorden en bijzondere mensen op mijn pad. En ook: een andere focus. Terwijl ik dit schrijf, voel ik blijheid in mijn buik, zo heerlijk! (Herken je dat, dat je weet dat je op de goede weg zit en dat je dat ook fysiek voelt?)

Ralph en ik hebben de afgelopen 6 jaar samen vol passie en toewijding gewerkt om mijn missie in de wereld te zetten. Hij had vanaf het begin wel een voorbehoud gemaakt: ‘Fantastisch wat je doet, Margriet. Ik wil de marketing en financiën doen, dat is me op het lijf geschreven. Maar al die vrouwendingen en moeilijke vragen doe jij…’

Oké, deal! zei ik.

Alles draait om de vrouwen…

Zes jaar na die beslissing om samen onze schouders eronder te zetten is alles met elkaar verweven. Ons gezin, ons team, ons privé, ons werk, het is allemaal één. Alles bij ons thuis draait om ‘de vrouwen’. 😊

Voor Ralph is nu het moment gekomen om een andere keuze te maken. En dat vind ik zo geweldig! Het was heerlijk, we zijn zo gegroeid. Nu wil hij ook andere ambities oppakken. Die gun ik hem zo. Alles is thuis meer gaan stralen sindsdien.

En weer vind ik het doodeng. Kan ik het wel? Kan ik het zonder mijn grote liefde naast me?

Ik ben trots op deze stap.

Inmiddels ben ik vol aan het bouwen in ons bedrijf. Met nieuwe mensen, nieuwe ideeën. Er komt een heel andere Margriet. Daar ga je de komende tijd nog veel over horen. Mijn missie zal niet veranderen, alleen de vorm. Dit proces van groeien en veranderen gun ik mezelf, mijn leven lang.

Bij iedereen schuurt het weleens.

Dat is een goed teken.

Het eerste teken van groei en verandering. De vraag is: wat doe je ermee? Laat je alles zoals het is of luister je naar je diepste verlangens?

Wil jij graag in beweging komen naar wat je écht wil?
Wil jij je ondernemersdroom waarmaken?
Wil jij een leven met voldoening, waarde en geluk?

Ga ervoor.

Margriet Spijksma - E-book - Wat een kop Illy koffie mij leerde over geluk - Fablife

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN
Margriet Spijksma - E-book - Fablife - Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADENMeer Blog artikelen
Margriet Spijksma - Personal soul trainer

Tips hoe je je nieuwe..

Heerlijk die zomer. Komkommertijd, geen idee wat een komkommer daar mee te maken heeft, maar zálig zeg ik. Sinds deze week heb ik mijn ‘werk’ (lees: levensmissie) weer verder opgepakt, na van een heerlijke vakantie te hebben genoten. Ik bruis van de nieuwe inspiratie en ideeën.

Lees meer
Margriet Spijksma - Fablife

Kleurt jouw familie nog..

Luister hier mijn blog Vandaag wil ik het met je hebben over een onderwerp dat mij enorm raakt: familie. Ik heb het wel vaker aan je verteld: ik ben nu ontzettend gelukkig. Ik leef mijn dromen en ik ben helemaal vol van mijn geluk en mijn succes. Dat is echter niet zoals ik ben opgevoed.

Lees meer

Wil jij afvallen, maar lukt..

Simone is een prachtvrouw, die zichzelf een paar kilo te zwaar vindt. Wat ze ook doet, afvallen lukt haar niet. Ook al is dat het allerliefste wat ze wil. En onderhand is ze behoorlijk gefrustreerd geraakt. Dus toen ik haar laatst sprak, vroeg ze mij: "Margriet, waarom lukt het me toch niet om d

Lees meer
Margriet Spijksma - E-book - Wat een kop Illy koffie mij leerde over geluk - Fablife

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN
Margriet Spijksma - E-book - Fablife - Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADEN