Margriet Spijksma - Fablife - Spiritueel - Meditatie

Uit de kast: ik ben spiritueel

Luister hier mijn blog

‘Ik ben niet zo van het spirituele,’ zei ik tegen mijn kapster toen ze weer eens over Johannes begon.

Volgens haar was hij een echte healer. Ze wilde niet vertellen wat hij precies deed. Maar al haar klanten waren enthousiast over hem.

Een healer, dacht ik? Wat moet ik me daar nu weer bij voorstellen. Ik had er echt niets mee, met die spiritualiteit. Daarvoor ben ik veel te nuchter opgevoed. Geitenwollensokken, edelstenen, wichelroedes, … Met alle respect, dat was zeg maar niet echt mijn ding.

En toch, toch was ik er stiekem heel erg nieuwsgierig naar. Jarenlang ben ik enorm zoekende geweest om gelukkig te worden. Maar ik wist niet wat ik wilde en ik wist niet wat ik niet wilde.

Ik wist alleen dat ik wilde stoppen met ongelukkig zijn

Op een gegeven moment liet ik me – ondanks mijn scepsis – overhalen door mijn kapster. Nou ja, niet direct. Ik vroeg eerst braaf toestemming aan de man met wie ik toen een relatie had.

Dus maakte ik een afspraak met Johannes.

Mijn bezoek liep een beetje anders dan ik me had voorgesteld. Ik moest bijvoorbeeld gaan liggen op een behandeltafel en Johannes begon een gesprek met voor mij onzichtbare aartsengelen. Oké.

Maar ik voelde me op een of andere manier goed bij hem. En hij wist dingen van me die hij helemaal niet kón weten.

Wat het meeste indruk op me maakte, was wat hij zei over een nieuw begin. Hij had het over een heel nieuw leven. Ik (= mijn hoofd) wist precies wat hij bedoelde. Want ik was op dat moment hard bezig zwanger te worden. Dus dat nieuwe leven zag ik al helemaal voor me.

Johannes voorspelde ook dat één enkel ogenblik ervoor zou zorgen dat ik mijn balans opnieuw zou vinden. Natuurlijk snapte ik dat. Dat zou natuurlijk het eerste moment met mijn nieuwgeboren baby zijn. Helder.

Maar het liep helemaal anders

Ik werd niet zwanger. Wat er wel gebeurde was dat ik een half jaar na de sessie met Johannes het uitmaakte met mijn vriend, met wie ik al 12 jaar samen was. Ik kon niet meer met iemand zijn die volledig zijn eigen plan trok inclusief vreemdgaan. Vanuit het niets floepte ik eruit dat hij alles mocht hebben en dat ik opnieuw zou beginnen.

Ik was er gewoon zó klaar mee.

In één keer vond ik mezelf opnieuw uit

Grote golven van verdriet, van geluk gingen door mij heen. Pure levenskracht.

Het was alsof er twee massieve betonblokken van mijn borstkas vielen. Ik kon weer ademen. Ik was vrij!

En ik realiseerde me ineens dat Johannes dit bedoeld had met een nieuw begin.

Vanaf dat moment begon letterlijk mijn nieuwe leven. Ik kon niet meer stoppen met me in mezelf te verdiepen en zo steeds dichter te komen tot wie ik ben. Zo’n mooi groeiproces.

Door deze ervaring begreep ik ook veel beter wat spiritualiteit nou eigenlijk is. Voor mij heeft het alles te maken met spiritus: levenskracht. Want dat was precies wat ik ervoer toen ik het uitmaakte met mijn ex. Pure levenskracht die door mijn lichaam stroomde en me boven mezelf deed uitstijgen. En met die versie van spiritualiteit kan ik prima uit de voeten.

Opnieuw beginnen, ik hou ervan

Na mijn point of no return hoefde ik alleen nog maar ‘ja’ te zeggen tegen alles wat er op mijn pad kwam. Geen smoezen en excuses meer.

Ik gun het iedereen, zo’n groeiproces dat nooit meer stopt en je steeds dichter bij je eigen kern brengt.

Spiritus. Ga ervoor en haal eruit wat erin zit, zeg ik je.

Plezier vandaag,
Margriet

Ben jij klaar voor alle spiritus uit je leven te halen? Bestel dan snel mijn boek en laat me je inspireren er volledig voor te gaan. Mooier wordt het niet, toch?