Margriet Spijksma

Vind jij je werk ook zo’n onzin?


Margriet Spijksma - Fablife - Vind jij je werk ook zo'n onzin?


Luister hier mijn blog

‘Het is dat ik zulke leuke collega’s heb en dat ik zo goed betaald word, anders was ik allang weg.’

Wow.

Terwijl ik Karins mail lees, wordt het koud om m’n hart. Voor mij is dat gevoel zó herkenbaar! Dat gevoel dat wat je doet er helemaal niet toe doet. Ik heb heel wat baantjes en banen versleten waarin ik zielsongelukkig was. Terwijl ik veel en veel liever iets anders wilde doen, waar m’n hart wél van in de fik ging.

Herken jij dat ook? Dat je bezig bent op je werk en om de haverklap denkt: ‘Wat doe ik hier eigenlijk …’

Ik krijg dat ook vaak terug van de vrouwen in mijn trainingen. Daarom wil ik vandaag graag een van die verhalen met je delen. Het is het verhaal van Karin, een van de succesdeelneemsters aan mijn spel Level7.

Karin had nooit gedacht dat ze zo lang in dienst zou zijn bij hetzelfde bedrijf. Als kind was ze er gewoon van uitgegaan dat ze ‘later als ze groot was’ een heel leuk leven zou hebben. Haar droom was dat ze – net als haar vader – werk zou doen waar ze helemaal blij van werd. Het leven zou gaaf worden, dat wist ze zeker.

‘En toch zat ik heel lang vast in een slecht huwelijk. Blijkbaar was het toch moeilijk voor me om voor mijn eigen geluk te gaan. Pas na mijn scheiding kwam ik erachter hoeveel ik van mezelf had ingeleverd en hoeveel concessies ik had gedaan. Ik moest mezelf helemaal afstoffen om erachter te komen wat mij nou echt gelukkig maakt. Dat heeft me echt een paar jaar gekost.’

Nu verbaast ze zich erover dat ze ook al zó lang in een functie zit waarvan zij zelf absoluut niet begrijpt waarom die ooit is gecreëerd. Als ze eerlijk is, vindt ze het gewoon een onzin-baan, waarin ze zich enorm verveelt en niet weet hoe ze de dagen om moet krijgen. Ze haalt er nul komma nul voldoening uit.

Waar ze wel enorm veel behoefte aan heeft is werk waarin ze gelukkig is. Of zoals ze zelf zegt, werk dat ze ‘echt fantastisch’ vindt en waarin ze ook echt iets bijdraagt. Impact heeft.

‘Ik ben zo blij dat ik jou op Facebook ben tegengekomen. (*bloos* ^Margriet) Ik had me nooit gerealiseerd dat er veel meer vrouwen zijn als ik. Ja, stom misschien. Ik schaam me er soms voor dat ik het zo heb laten lopen, ondanks mijn verlangen om al die leuke dingen te gaan doen. Maar het lukte me dus niet. Piekeren en me blijven afvragen waarom of waardoor het zo gelopen is, heeft geen zin. Ik wil er vanaf nu gewoon een prachtige tijd van maken!’

‘Meedoen aan Level7 heeft alles in een stroomversnelling gebracht. Zo heerlijk om getraind te worden in hoe je al je zintuigen gebruikt en zo ontdekt waar je echt van houdt, en er ook voor gaat. Ik wilde bijvoorbeeld altijd al een keer naar het theaterfestival Oerol. Nooit gedurfd. Te ver weg. Te duur ook. En nu heb ik het gedaan. Ik dacht alleen maar: ‘Hoe zorg ik dat ik erheen kan.’ En alles lukte, het was echt té gek!’

‘Alleen mijn baan nog. Ik ben gestopt met denken dat daar iets zal veranderen. Of dat ik er op een dag wél voldoening uithaal. Nu zie ik haarscherp dat ik mijn doel en intentie nog helderder mag maken. Ik moet alleen gaan voor een baan die voor mij fantástisch is, géén concessies meer.’

‘Toeval wil dat ik volgende week opeens een gesprek heb. Zonder te solliciteren! Ik zat bij de kapper naast een man die vroeg wat ik deed. Ik vertelde over mijn huidige werk. En – voordat ik het wist – ik vertelde hem ook wat ik in een volgende baan zou willen. Blijkt die man voor zijn bedrijf nét op zoek naar ‘zo iemand als ik’. Is dat niet geweldig? Plan to be surprised, zoals jij altijd zegt! Ik weet zeker, als dit hem niet wordt, dan wordt het wel de volgende. Zoveel zelfvertrouwen heb ik nu en daar ben ik je heel dankbaar voor.

Mooi of mooi, dit verhaal van Karin!

Weten wat je wilt en gaan voor waar je van houdt, dat maakt je woest aantrekkelijk. Die energie is zo plezierig aanstekelijk, alles gaat dan moeiteloos. Mooie dingen komen veel sneller op je pad. Precies de dingen die jij graag wilt!

Ik hoop dat Karins verhaal je inspireert om goed (beter?!) voor jezelf te zorgen. Ik gun je vooral dat je een leven hebt vol aanstekelijk plezier.

Plezier!

Margriet

Margriet Spijksma - E-book - Wat een kop Illy koffie mij leerde over geluk - Fablife

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN
Margriet Spijksma - E-book - Fablife - Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADENMeer Blog artikelen
Margriet Spijksma - Personal soul trainer

Tips hoe je je nieuwe..

Heerlijk die zomer. Komkommertijd, geen idee wat een komkommer daar mee te maken heeft, maar zálig zeg ik. Sinds deze week heb ik mijn ‘werk’ (lees: levensmissie) weer verder opgepakt, na van een heerlijke vakantie te hebben genoten. Ik bruis van de nieuwe inspiratie en ideeën.

Lees meer
Margriet Spijksma - Fablife

Kleurt jouw familie nog..

Luister hier mijn blog Vandaag wil ik het met je hebben over een onderwerp dat mij enorm raakt: familie. Ik heb het wel vaker aan je verteld: ik ben nu ontzettend gelukkig. Ik leef mijn dromen en ik ben helemaal vol van mijn geluk en mijn succes. Dat is echter niet zoals ik ben opgevoed.

Lees meer

Wil jij afvallen, maar lukt..

Simone is een prachtvrouw, die zichzelf een paar kilo te zwaar vindt. Wat ze ook doet, afvallen lukt haar niet. Ook al is dat het allerliefste wat ze wil. En onderhand is ze behoorlijk gefrustreerd geraakt. Dus toen ik haar laatst sprak, vroeg ze mij: "Margriet, waarom lukt het me toch niet om d

Lees meer
Margriet Spijksma - E-book - Wat een kop Illy koffie mij leerde over geluk - Fablife

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN
Margriet Spijksma - E-book - Fablife - Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADEN