# 34 Waar word jij heel blij van?

Waar word jij heel blij van?

Eigenlijk, als je er over nadenkt, heel gek en interessant dat wij dat zo’n moeilijke vraag vinden.

Ik vind het sowieso interessant om de verandering van groei te zien binnen een leven. Wanneer je jong bent leer je veel. Je leert lopen en praten. Je leert je veters te strikken en je leert zwemmen. Als je ouder bent leer je wiskunde, of een ander vak. Maar wanneer je volgroeit bent is het net alsof dit groeiproces een soort van stopt.

Vanaf dat punt sta je er alleen voor. Je komt nu op een keerpunt, geen fysieke en praktische groei maar echte groei van je mind. En je gaat jezelf allerlei dingen afvragen.

 

Wie ben ik, en wat wil ik nou eigenlijk? Wat is mijn doel? En wat maakt mij écht gelukkig en blij?

Op dit keerpunt hebben we maar weinig handvatten en eigenlijk wordt het ook nog steeds niet normaal gevonden, en dat fascineert me. Waarom is dat niet net zo normaal als leren fietsen? Het is namelijk net zo’n vast onderdeel van iemands leven.

 

In deze podcast vertel ik je mijn inzichten over deze zoektocht, en hoe jij hier makkelijker door heen komt dan ik.

 

Heb jij een vraag voor mij? Dat kan! Mail naar [email protected] en ik ga je vraag beantwoorden. We krijgen heel veel vragen binnen maar ik ga zeker mijn best doen om jouw vraag te beantwoorden. Benieuwd naar mijn andere podcasts? Neem dan een kijkje op mijn podcast pagina.

Plezier!