Margriet Spijksma

Wat ga jij na de vakantie ANDERS doen?


Margriet Spijksma - Fablife - Wat ga jij na deze vakantie ANDERS doen?


Luister hier mijn blog

Wat een heerlijk lange zomer! Ik word er zo gelukkig van. Dat komt niet alleen door de zon. Het is net of er een ontspannen gloed over de mensen op straat hangt. Zie jij dat ook? Opvallend gewoon hoeveel mensen rondlopen met een glimlach op hun gezicht.

Voor mij is deze zomervakantietijd een periode van rust nemen. En vanuit die rust ontstaan er als vanzelf nieuwe ideeën en van plannen. Ik geniet, maak de balans op en zie waar ik dingen mag veranderen. Niet omdat ik ontevreden of ongelukkig ben. Maar omdat ik groei, en bij elke fase horen weer nieuwe dingen. De vakantietijd is bij uitstek de tijd om ideeën te laten te rijpen en keuzes te maken.

Over geluk ervaren in wat je doet

In mijn ogen gaat geluk over doen waarvoor je geroepen bent in het leven. En over elke dag weer geluk vinden in wie je bent en in alle kleine dingen om je heen: een vlinder, merel of bloem, of de kus je zomaar krijgt.

Nu ik erover schrijf voel ik het al in m’n buik! Warmte, zaligheid, een gevoel van thuishoren en ertoe doen. Geluk zit niet in je hoofd. Je voelt het in je lijf. En dat is fantastisch, want we zitten al zo vaak in ons hoofd. Wil jij meer uit je hoofd, minder denken? Ga doen waar je gelukkig van wordt en kijk naar de bloemen.

Draagt wat ik doe bij aan mijn geluk?

Je vrij voelen en gelukkig zijn – we willen het allemaal. Het een kan niet zonder het ander. Je kunt niet gelukkig zijn zonder ook vrij te zijn. En omgekeerd: niet vrij zijn zorgt ervoor dat je ongelukkig bent.

Wat is vrijheid en wat is geluk voor jou? Je moet beide concreet maken en zorgen dat ze in je leven ook werkelijkheid zijn. Dat doe je door jezelf steeds de juiste vraag te stellen. Bij alles wat ik doe, bij alle keuzes die ik maak, stel ik mezelf de vraag: draagt dit bij aan mijn geluk? Ja = goed. Nee = niet doen. Simpel.

Tussen ja en nee zit niets. Geen misschien of een beetje. Kan niet! Je ziel geeft je het eerlijke antwoord en je ziel kent geen misschien. Zodra je antwoord is: misschien of een beetje, zit je in je hoofd. En je hoofd weet niet waar jouw geluk zit.

Gewoon vaak doen en op een dag weet je dat je geluk is gelukt!

Oh, vroeger kwam ik zo vaak terug van vakantie met het idee: en NU ga ik alles anders doen! Vervolgens kwam er niets van terecht. Echt zo jammer van al die energie die ik aan het dromen van iets nieuws heb besteed ☹. Gelukkig is dat verleden tijd.

Mijn diepste verlangen is groei en de wereld mooier maken. Inmiddels weet ik dat ik om dat voor elkaar te krijgen, eerst zélf gelukkig moet zijn.

Een van de dingen waar ik op dit moment heel gelukkig van word is mijn eigen online talkshow. De titel heb ik al: ‘Maak van je shit je hit’. Samen met Pauline de Wilde ben ik superdruk bezig met de voorbereidingen. Ik voel gewoon dat dit voor mij een heel goede manier is om meer feestvreugde in de wereld te brengen. Zo’n online talkshow is een geweldige tool om nog meer vrouwen te inspireren om te gaan voor wat ze écht willen. Natuurlijk voor mij ook spannend terrein. Nooit eerder een eigen show gehad immers 🙂

Ook deze stap naar meer geluk in mijn leven zet ik niet alleen. Dat kan helemaal niet! Ik heb altijd mensen om me heen die me helpen om te groeien. Die me helpen mijn pad te volgen – ook als ik het een keertje niet zo goed durf.

As we speak heb ik dus weer zo iemand dicht bij me staan. Zij helpt me om op een hoger niveau te komen. Of hoger, misschien bedoel ik juist: dieper. Dieper in mezelf te komen, dieper in wat ik doe en dieper in wat ik anderen – jou! – kan bieden. De komende maanden (snel al!) zul jij daarvan de eerste resultaten zien. Het wordt mooi, beloofd

Ik wens je een fantastische zomer

Ik hoop vooral dat je, als je straks weer thuiskomt, jezelf serieus neemt. En dat je al je mooie plannen echt gaat uitvoeren. Ga er iets mee doen! Anders kom je volgende jaar weer met hetzelfde plan thuis, en geloof me: zo is het leven niet bedoeld. Dat is bedoeld voor geluk en om te groeien!

Ik gun jou dat grote geluk. (Je omgeving gunt het jou trouwens ook. Want jij wordt er woest aantrekkelijk door – ik blijf het zeggen.)

En nog één ding: doe het niet alleen. Zo voorkom je straks weer wordt opgeslokt door de waan van de dag. Doe het samen.

Plezier!

Margriet

Margriet Spijksma - E-book - Wat een kop Illy koffie mij leerde over geluk - Fablife

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN
Margriet Spijksma - E-book - Fablife - Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen!

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADENMeer Blog artikelen
Margriet Spijksma - Fablife

Kleurt jouw familie nog..

Luister hier mijn blog Vandaag wil ik het met je hebben over een onderwerp dat mij enorm raakt: familie. Ik heb het wel vaker aan je verteld: ik ben nu ontzettend gelukkig. Ik leef mijn dromen en ik ben helemaal vol van mijn geluk en mijn succes. Dat is echter niet zoals ik ben opgevoed.

Lees meer

Wil jij afvallen, maar lukt..

Simone is een prachtvrouw, die zichzelf een paar kilo te zwaar vindt. Wat ze ook doet, afvallen lukt haar niet. Ook al is dat het allerliefste wat ze wil. En onderhand is ze behoorlijk gefrustreerd geraakt. Dus toen ik haar laatst sprak, vroeg ze mij: "Margriet, waarom lukt het me toch niet om d

Lees meer
Margriet Spijksma - Fablife

Wat je kan doen als je met..

Via de mail kreeg ik een noodkreet van mijn naamgenoot Margriet: ‘Wat moet ik doen - ik ga elke dag met buikpijn naar m’n werk. Op vrijdag hang ik thuis mijn jas op en dan denk ik: laat dit weekend alsjeblieft lang duren. Ik hou dit niet meer vol.’ Er zijn zoveel vrouwen die zich dagelijks

Lees meer