WAT IEDEREEN DOET, MAAR NIEMAND OVER PRAAT

2017_Margriet_RaquelOttens-2683

Let's talk sex baby

Wat weet zij allemaal niet

Voor ik ’s avonds naar bed ga, kijk ik altijd nog even bij mijn kinderen. Soms ga ik er nog even bijzitten, met name bij Felice. Want wanneer ik naar haar kijk, zie ik mezelf. Zij houdt mij een spiegel voor. Wanneer ik langs haar bed zit, vraag ik me af waar ze allemaal over droomt. Wat zou ze denken? Wat zou ze voelen? Wat zou ze allemaal willen bereiken in haar leven?

Terwijl ik me die dingen afvraag, besef ik me dat er zoveel dingen zijn die ik haar niet vertel. Er is zoveel wat zij nog niet weet. Zoveel voor haar nog te ontdekken in dit leven. Ook wat betreft alle taboes in onze maatschappij.

De doofpot

Want waarom praten we bijvoorbeeld niet open en bloot over onze seksuele verlangens? Waarom stoppen we dit onderwerp al zo lang we ons kunnen heugen in de doofpot? Beton en prikkelpraat erover, dat hoort niet.

Hoe mooi zou het zijn de energie gewoon te laten stromen. Hoe minder energie er hoeft te gaan naar het weg stoppen, hoe meer stroming er zal ontstaan in je leven.

the big O

Sinds ik heb gekozen te doen wat ik écht wil en hier mijn bedrijf van heb kunnen maken, ben ik met vele vrouwen in contact geweest. Vele heb ik moge inspireren om ervoor te kiezen te gaan doen wat ze écht willen. En weet je wat? Ik heb afgelopen jaren zoveel berichten mogen ontvangen dat dit ook grote impact heeft gehad op hun seksleven. Sommige dames hebben bijvoorbeeld zelfs hun eerste orgasme ooit gehad. Top secret om te vertellen natuurlijk, want over seks praten we niet ;). Zo zie je maar weer wat een bevrijdend effect kiezen voor jezelf kan hebben.

diepgeworteld ongemak

Ik kan weleens over straat lopen en me verwonderen over het feit dat bijna niemand openlijk over seks praat. Terwijl iedereen het doet. Iedereen! Misschien zelfs dat stel dat je net passeerde, wie weet zijn die 3 minuten geleden nog wel even van bil geweest. Weet jij veel. Maar waarom praten we er niet over? Waarom is het not done?

Dit is een diepgeworteld ongemak. Ik merk het zelf ook nu ik dit schrijf. Hetzelfde geldt voor menstruatie. Als klein meisje is hier met mij nooit over gesproken. Maar ik had wel ineens mijn broek vol bloed. Je kan je voorstellen hoe schrikken dat is. Dat is het laatste wat ik wil voor mijn dochter. Ik wil dat haar verlangens en behoeftes niet verstopt hoeven te worden. Ik wil niet dat zij schrikt, ik wil dat zij zichzelf begrijpt.

It's all about finishing

Je libido gaat hand in hand met hoe jij in vel zit. Hoe beter het met je gaat, hoe meer ruimte je vrij maakt voor je behoeftes en verlangens. Je lichaam zal hier op reageren. Want hoeveel energie komt er wel niet vrij nadat je een keer goed bent klaargekomen. Ik ben er een enorme voorstander van ;).

Klaarkomen leert ons letterlijk overgeven, geduld hebben en genieten. Niet alleen op seksueel gebied. Want wanneer je klaar met iets bent geeft dit een enorm goed gevoel. Hoe heerlijk is het om iets af te maken.

Doei schuld en schaamte

Wanneer ik naar mijn dochter kijk, hoop ik dat dit allemaal voor haar gaat gebeuren. Dat zij makkelijk in het leven zal staan, vol ontspanning, vol will-power en kracht. Dat zij geen banen aanneemt waarvan ze weet dat ze niet bij haar passen. Dat zij weet waar haar sparkle van aan gaat staan. Dat ze zichzelf kent en lekker in haar vel zit.

Ik hoop dat ze daarvan geniet, op alle gebieden. Ook die waar niet over gesproken wordt. En dat ze hier met haar vrienden, vriendinnen en familie met een open geest over kan praten, zonder schuld en schaamte. Want schuld en schaamte zijn vergif voor jezelf en de maatschappij.

Ik gun mijn dochter en alle andere Felices die op de wereld rondlopen, een open leven zonder verrassingen over de dingen die horen bij het leven. Zoals menstruatie en seksueel genot. Waardoor al deze dames gewoon veel meer kunnen zijn.