WAT WE KUNNEN LEREN VAN HET
 INTERVIEW MET MAXIMA

8

3,2 miljoen mensen keken naar het interview van Maxima gisteren op tv. Zelfs ik, die normaal om 20.30 uur in bed lig, bleef wakker om het interview te kijken. En jee wat een powervrouw, ze inspireerde me tot op het bot.

Waarom? Veel vrouwen die ik spreek hebben het over; ik BEN moe, ik BEN burn-out. Je BENT het niet, je hebt er last van. Wanneer je uitspreekt ik BEN moe, ga je er ook naar handelen. Wat je aandacht geeft, groeit.

Wat Maxima zegt; Ik BEN nieuwsgierig. Ik BEN ambitieus. Dus in alle handelingen die ze doet is ze nieuwsgierig, ze houdt van nieuw. Iedere 2 jaar evalueert ze weer. Alle acties die ze onderneemt in haar leven zijn op ambitieus zijn en nieuwsgierig zijn gebaseerd. Zo bekleedt ze heel wat functies met als doel dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Ze zit niet bij de pakken neer, maar kiest voor de dingen waar ze blij van wordt.

Wat we ervan kunnen leren? Weet wie je bent. En denk, voel en BEN waar je blij van wordt.

En dan Griekenland.

Ze wist natuurlijk dat die vraag zou komen. Heel eerlijk? Ik had ook een mening over deze vakantietrip. Ik was benieuwd wat haar antwoord zou zijn.

Ze antwoordde; “Ik leef in mogelijkheden. Ik leer mijn dochters om in mogelijkheden te denken. Griekenland had code geel. We kijken altijd wat er nog wel kan, dus we gingen.”

En vervolgens kreeg ze half Nederland over haar heen; ‘dat mag niet’. Net als de boot van 2 miljoen waar mensen een oordeel over hebben. Iedereen vindt er wat van. Mogen zij ook verlangens en behoeftes hebben? Koop er desnoods een van 20 miljoen, wat maakt ons het uit? Laat je inspireren dat alles mogelijk is. Ik denk dat het zo ontzettend verfrissend is dat we stoppen met zeggen wat we vinden van iemand anders.

PS BEN jij ambitieus en wil je voor jezelf beginnen? Meld je aan voor mijn gratis Masterclass van vrijdag ‘Ontdek jouw bedrijfsidee’.