Wat zijn jouw stippen?

Luister hier mijn blog

Vorige week deed mijn collega mee aan een foto challenge. Een van de opdrachten was dat ze 10 stippen moest fotograferen. Ja, stippen! Toen ze dat vertelde, keek ik even om me heen: geen stip te bekennen. Succes, zei ik dus tegen haar.

Maar zij liep gewoon met haar smartphone in de hand door ons kantoor en zag ‘opeens’ een gestippeld lieveheersbeestje lopen … Vervolgens opende ze een nieuw blik illy koffie. In de cups in dat blik zag ze ook allemaal stippen … En terwijl ze koffie zat te drinken dwaalde haar blik door de ruimte en bleef rusten op de tube handcrème die op mijn bureau lag. Op het etiket waren inderdaad een aantal stipjes getekend …

Binnen een kwartier was ze klaar met de opdracht. Ze had prachtige foto’s gemaakt van allerlei stippen, rondjes en cirkels – waarvan ook zij niet eerder geweten had dat ze er überhaupt waren.

Als je iets wilt, komt het naar je toe

Daar hoef je dus niets voor te doen. Je hoeft er niet keihard voor te werken. Je hoeft je alleen voor te nemen iets te willen en je aandacht erop te focussen.

Weet je, sommigen noemen het manifesteren. Iets met intenties stellen en laten uitkomen. Anderen zeggen dat het gewoon een kwestie is van: wat je aandacht geeft, groeit. Mij maakt het niet uit wat voor naam je eraan geeft. Blijkbaar werkt het. Altijd en onontkoombaar.

Wat een fantastische waarheid om mee te leven!

Durf jij het te omarmen? Durf jij te gaan voor wat je wilt?

Wat zou er gebeuren als jij ’s hardop (al is het maar heel zachtjes ☺) zegt wat je echt wilt.

Leuker werk.
Misschien zelfs een eigen bedrijf.
Of gewoon wat meer tijd voor jezelf.

En wat zou er gebeuren als je dan ook zegt: ik wil zien en weten hoe ik dat voor elkaar krijg.

Dat betekent dat je het nú nog niet hoeft te weten. Maar wel dat je je ervoor openstelt om het te ontdekken. Om de ‘stippen’ te zien die jou meer leren over de stappen die je kunt zetten. Over hoe jij het voor elkaar krijgt om te gaan doen wat je echt wilt.

Het belangrijkste wat je moet doen, is je verlangen niet weg te laten zakken. Niet eroverheen stappen en zeggen: ach wat ik wil, is niet belangrijk, ik zing het nog wel een tijdje uit. Nee, je moet besluiten het te willen zien en volharden in dat besluit.

Ik ben heel benieuwd wat het je brengt!

Plezier!

Margriet