Margriet Spijksma - Fablife - Presenteren - Welkom

Weet jij nog waar je van houdt?

Op mijn laatste event was het wéér raak.

Ik vraag de deelneemsters om voor zichzelf op te schrijven waar ze van houden. Waar ze enorm veel zin in hebben. Waar je ze zelfs midden in de nacht voor kunt wakker maken.

Heel veel vrouwen beginnen niet direct met schrijven maar houden hun pen aarzelend boven hun notitieboekjes. Ze kijken sluiks naar hun buurvrouw, die wél ijverig een heel rijtje neerpent.

Ik zie gewoon dat ze GEEN IDEE hebben van waar ze van houden.

Weet je dat ik daar enorm van schrik?

Dat niet alleen, het doet me gewoon pijn in m’n hart.

Weten waar je van houdt en daar ook ruimte en tijd aan geven, daar word je zo gelukkig van! Doen waar je enorm veel zin in hebt, zorgt ervoor dat je allemaal positieve stofjes aanmaakt. Alles wordt dan blij: je praat en denkt er blij over, je wordt er zelf helemaal blij van, en ook je omgeving. Woestaantrekkelijk word je ervan.

Maar, ik ben echt geen naïeve theemuts 😊

Ik zeg niet dat het makkelijk is. Via een heleboel omwegen – zeker geen plaveide paden – ben ik waar ik nu ben. Grote dromen zijn voor mij werkelijkheid geworden. Dromen die ik vroeger al had, maar door mijn angsten niet waar durfde te maken. Ik hield mezelf veel te klein.

Nu heb ik eindelijk mijn eigen bedrijf, dat ik mijn hele leven al had willen hebben. En ik kan van betekenis zijn. Dat. Mooier wordt het voor mij niet.

Ik ben zeer gelukkig, absoluut holistisch gelukkig, zoals ik het noem. 

‘Holistisch geluk’ is voor mij een ander woord voor het hebben van een fabulous life. Het houdt in dat je op alle facetten van je leven gelukkig bent. Dus qua gezondheid, hoogte van je bankrekening, carrière, liefdesleven en ga zo maar door.

Nou ja, eigenlijk betekent het gewoon dat ik heerlijk in m’n vel zit! En dat komt doordat ik nu precies weet wat ik wil en daar ook meer dan 100% voor ga.

Zo kom je erachter wat echt belangrijk voor je is.

Het belangrijkste is dat je extreem eerlijk wordt in waar je van houdt. En dat elke dag uitschrijft en uitspreekt, en daar echt voor kiest. Niks proberen of hopen en wachten tot het beter wordt. Niks marchanderen met je eigen verlangens. Kiezen en doen, daar ligt de sleutel.

Dat kan ook om op het eerste gezicht kleine dingen gaan. Misschien smeer je liever roomboter op je brood dan Becel. Neem dan geen genoegen met die margarine, maar gá voor de roomboter. Elke dag weer.

Je zult merken dat wanneer iets op één vlak gebeurt dat invloed heeft op alle andere facetten van je leven. Als je eenmaal ervaart hoe heerlijk het is om voor dat ene ding te kiezen waar je van houdt, kun je ook kiezen voor het volgende ding waar je gelukkig van wordt. Als je dit minimaal één keer per week doet en je voert het steeds een beetje op, dan gaat er langzaam maar zeker iets veranderen in je leven.

Doen waar je van houdt, is het mooiste wat er is.

Hoogste tijd dus om je bewust te worden van je huidige leven en je af te vragen: doe ik werkelijk waar ik van houd?

Hoe vaker je doet waar je van houdt, hoe magnetischer je wordt op dat vlak. Dan hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je op volle aantrekkingskracht staat. De dingen waar je van houdt worden dan als vanzelf naar je toe getrokken.

Maak er vandaag nog een begin mee, en geniet, je leven is kort. 

Het is het makkelijkst als je met kleine dingen begint. Stel jezelf dan steeds de vraag: hou ik hier echt van of doe ik dit omdat mijn ouders het zouden willen.

Draag jij wat je zélf leuk vindt of wat je vriendinnen ook dragen?
Kijk jij naar Netflix omdat je het zelf wilt of omdat je partner het wil?

Veel plezier bij het ontdekken van waar JIJ echt van houdt

Margriet