Margriet Spijksma

Welk cijfer geef jij jouw geluk?
Welk cijfer geef jij jouw geluk? Echt een vraag waar je even over na moet denken wellicht.
Misschien dat als je het in kleine stukjes op deelt, het geluk wat jij hebt in je leven, dat je er meerdere cijfers aan kunt geven.

Alleen wat als ik je de vraag stel echt 1 cijfer te geven over hoe gelukkig jij op dit moment bent?

Een 5, 6 of een 10?

Ik stel mezelf deze vraag regelmatig. En de vrouwen die ik train. En daarbij stel ik dan ook de vraag, wat kun je doen om je cijfer op te hogen?

Het antwoord is hoe dan ook: ‘Alleen jij kunt dat doen’. Alleen jij kunt het doen, het is jouw leven.

En hoe leuk is dat! Hoe krachtig is dat, als je daar dan ook echt stappen in zet.

Ik weet nog goed, hoe mijn klant Carien een aantal jaren geleden naar mijn event kwam. Ze woont op een eiland, dus vond het eigenlijk alleen al logistiek gezien een heel gedoe. Dag vrij plannen, boot nemen, naar Zeewolde komen (waar mijn event altijd is). Nou goed, dacht ze. Ik ga toch, want er moet iets veranderen in mijn leven. Haar relatie lag op zijn gat en qua werk verlangde ze ook maar 1 ding: stoppen. Alleen, op de vraag ‘wat dan?’ kreeg ze voor zichzelf maar geen helder antwoord.

Dus deed ze de stoute schoenen aan – ze kende mij van social media – en dacht ik heb ook niets te verliezen ik ga naar het event ‘In 7 levels weten wat je écht wilt’. Wie weet heb ik er wat aan.

En, zo beloofde ze zichzelf, als het niets is dan ga ik voor de lunch naar huis, kan ik nog mooi de boot van 13 uur halen.

Daar had ze zich echt op ingesteld. Eenmaal op mijn event, zag ik haar zitten in de zaal. Haar gezicht stond strak, nauwelijks een lachje, geen twinkel in haar ogen. Ik zag dat ze echt in de ‘kom maar op met die levels’ modus zat. Zo van ‘wat ga jij mij vertellen?’.

Ik liet het los. De illusie dat ik iets voor iemand anders kan oplossen heb ik lang geleden al losgelaten. Alleen zij kan zichzelf gelukkig maken, door in haar geval te gaan ontdekken en doen wat ze écht wil.

We gingen aan de slag en ik zag Carien al binnen een uur er helemaal anders bij zitten. Zoveel herkenning, zoveel simpele eyeopeners waar ze zoveel aan had. Ik zag haar kijken en schrijven tegelijk. Niet veel later kwam er een ontspannen lachje op haar gezicht en was ze volop in gesprek met twee vrouwen om haar heen.

Ze bleef. En na het einde van het event kwam ze naar me toe. ‘Hoe vond je het?’ vroeg ik, ‘heb je veel aan deze dag gehad?’. Ze vertelde me kort over haar situatie. En wat deze dag voor haar betekende.

‘Ik weet echt niet meer waar ik van houd’. En zo ben ik helemaal niet. Dit heeft me zo duidelijk gemaakt hoe het ook anders kan en wat ik daarin kan doen. Ik kom tot de conclusie dat ik mijn man alle verwijten maak en dat mijn werk niets is, dus ik ben slachtoffer. Alleen dat ben ik helemaal niet!

Inmiddels heb ik al enige jaren met haar opgelopen en haar mogen trainen naar een leven waar ze echt oprecht ongelooflijk gelukkig is. Ze ontdekt letterlijk de wereld, heeft een wereldbaan (haar woorden) en geniet van zoveel waar ze eerder niet meer bij stil stond.

Ik geef mijn leven nu echt een 10. Een paar jaar geleden zou ik gezegd hebben dat dit niet kan, maar ik voel het echt. En op dagen dat het wat minder is voel ik weer hoe het voelt om in die 10 te zitten. En dan gebeuren er meteen weer mooie dingen. Ik maakte het zo ingewikkeld, terwijl het zo simpel is.

Het grote geluk in het leven van Carien is begonnen tijdens mijn event ‘In 7 levels weten wat je écht wilt’. Aanstaande 7 juni geef ik weer dit event. En het wordt een groot feest!

Ga jij ook voor een 10? Meld je dan hier aan voor mijn event. Let op: vol = vol.

Plezier en tot de 7e, ik verheug me erop,

Margriet

Lees in mijn e-book ”Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk’, mijn persoonlijke verhaal. Ik neem je mee in mijn worsteling over hoe ik maar steeds niet wist wat ik wilde.

Lees de tips en wordt geïnspireerd om ook te gaan doen wat je écht leuk vindt.


GRATIS DOWNLOADEN

Lees hoe mijn persoonlijke verhaal jou kan helpen ook te gaan doen waar je van droomt. Ontdek hoe óók jij vrijheid, plezier & je creativiteit kunt ervaren.

Laat je inspireren (eindelijk) stappen te zetten die je verder helpen ervoor te kunnen gaan. (Doe het niet alleen!)


GRATIS DOWNLOADENMeer Blog artikelen
Je passie vinden? Zó..

Jij kent ook vast iemand die helemaal goed in d’r vel zit. Die precies doet wat ze wil en echt haar passie volgt. Of ze nu een taartenwinkel heeft, lifecoach voor gestreste moeders is of anderen helpt zich weer fit te voelen: stiekem ben je een beetje jaloers op het gemak waarmee ze alles doet en

Lees meer

Zou een eigen bedrijf iets..

‘Als jij jezelf die vraag stelt, weet je diep van binnen het antwoord al’ Dus mijn antwoord is ja! Ja, ondernemen past bij jou. Anders zou je die vraag toch niet hebben? Iemand die zich heerlijk voelt op kantoor en tevreden is met haar collega’s en baas, stelt zichzelf die vraag niet. Maar

Lees meer

Zo kom je erachter waar je..

‘Ik ben al jaren op zoek naar wat ik nu eigenlijk wil. Ik heb al van alles geprobeerd, maar ik heb zoveel ideeën! Wanneer weet ik dat ik het juiste idee te pakken heb?’ Zomaar een vraag van Judith. Deze vraag heb ik de afgelopen zes jaar heel veel gekregen van de vrouwen die ik hierin train.

Lees meer