Margriet Spijksma - Fablife

Welk cijfer geef jij jouw geluk?

Welk cijfer geef jij jouw geluk? Echt een vraag waar je even over na moet denken wellicht.
Misschien dat als je het in kleine stukjes op deelt, het geluk wat jij hebt in je leven, dat je er meerdere cijfers aan kunt geven.

Alleen wat als ik je de vraag stel echt 1 cijfer te geven over hoe gelukkig jij op dit moment bent?

Een 5, 6 of een 10?

Ik stel mezelf deze vraag regelmatig. En de vrouwen die ik train. En daarbij stel ik dan ook de vraag, wat kun je doen om je cijfer op te hogen?

Het antwoord is hoe dan ook: ‘Alleen jij kunt dat doen’. Alleen jij kunt het doen, het is jouw leven.

En hoe leuk is dat! Hoe krachtig is dat, als je daar dan ook echt stappen in zet.

Ik weet nog goed, hoe mijn klant Carien een aantal jaren geleden naar mijn event kwam. Ze woont op een eiland, dus vond het eigenlijk alleen al logistiek gezien een heel gedoe. Dag vrij plannen, boot nemen, naar Zeewolde komen (waar mijn event altijd is). Nou goed, dacht ze. Ik ga toch, want er moet iets veranderen in mijn leven. Haar relatie lag op zijn gat en qua werk verlangde ze ook maar 1 ding: stoppen. Alleen, op de vraag ‘wat dan?’ kreeg ze voor zichzelf maar geen helder antwoord.

Dus deed ze de stoute schoenen aan – ze kende mij van social media – en dacht ik heb ook niets te verliezen ik ga naar het event ‘In 7 levels weten wat je écht wilt’. Wie weet heb ik er wat aan.

En, zo beloofde ze zichzelf, als het niets is dan ga ik voor de lunch naar huis, kan ik nog mooi de boot van 13 uur halen.

Daar had ze zich echt op ingesteld. Eenmaal op mijn event, zag ik haar zitten in de zaal. Haar gezicht stond strak, nauwelijks een lachje, geen twinkel in haar ogen. Ik zag dat ze echt in de ‘kom maar op met die levels’ modus zat. Zo van ‘wat ga jij mij vertellen?’.

Ik liet het los. De illusie dat ik iets voor iemand anders kan oplossen heb ik lang geleden al losgelaten. Alleen zij kan zichzelf gelukkig maken, door in haar geval te gaan ontdekken en doen wat ze écht wil.

We gingen aan de slag en ik zag Carien al binnen een uur er helemaal anders bij zitten. Zoveel herkenning, zoveel simpele eyeopeners waar ze zoveel aan had. Ik zag haar kijken en schrijven tegelijk. Niet veel later kwam er een ontspannen lachje op haar gezicht en was ze volop in gesprek met twee vrouwen om haar heen.

Ze bleef. En na het einde van het event kwam ze naar me toe. ‘Hoe vond je het?’ vroeg ik, ‘heb je veel aan deze dag gehad?’. Ze vertelde me kort over haar situatie. En wat deze dag voor haar betekende.

‘Ik weet echt niet meer waar ik van houd’. En zo ben ik helemaal niet. Dit heeft me zo duidelijk gemaakt hoe het ook anders kan en wat ik daarin kan doen. Ik kom tot de conclusie dat ik mijn man alle verwijten maak en dat mijn werk niets is, dus ik ben slachtoffer. Alleen dat ben ik helemaal niet!

Inmiddels heb ik al enige jaren met haar opgelopen en haar mogen trainen naar een leven waar ze echt oprecht ongelooflijk gelukkig is. Ze ontdekt letterlijk de wereld, heeft een wereldbaan (haar woorden) en geniet van zoveel waar ze eerder niet meer bij stil stond.

Ik geef mijn leven nu echt een 10. Een paar jaar geleden zou ik gezegd hebben dat dit niet kan, maar ik voel het echt. En op dagen dat het wat minder is voel ik weer hoe het voelt om in die 10 te zitten. En dan gebeuren er meteen weer mooie dingen. Ik maakte het zo ingewikkeld, terwijl het zo simpel is.

Het grote geluk in het leven van Carien is begonnen bij een van mijn gratis online trainingen. Houd mijn FB pagina of mijn mails in de gaten voor en meld je hier ook voor aan!

Plezier,

Margriet