WERKEN AAN MIJZELF
ZO DOE IK DAT

Margriet O 0353

Het is de maand MEI. Wat een heerlijke maand vind ik dit altijd. Alles gaat bloeien en ik krijg spontaan het gevoel ook te willen bloeien in deze periode. Mezelf ontplooien, meer van mezelf te weten komen om zo dichterbij mijn eigen verlangens te kunnen blijven.

Hoe ik aan mijzelf werk? Dit doe ik op verschillende manieren. Ik lees veel. Maar heb ook véél slaapkamers door heel Nederland gezien; van healers, readers en deze maand heb ik een hypnose gedaan. Zo bevrijdend werkt dat voor mij.

Ik zie mezelf als een bloem. De bloem heeft water, licht, voeding nodig om te groeien. En deze maand voelde ik dat er op mijn grond steentjes zaten, waardoor ik niet voluit verder kan groeien. Door de hypnose zijn de steentjes opgeruimd en kan ik weer verder bloeien.

Luister jij vaak naar je eigen gevoel en doe je er ook iets mee? Of laat je je tegenhouden door een stemmetje in je hoofd:

‘Ik voel dat ik niet op mijn plek zit in mijn baan, maar… er moet toch brood op de plank komen.'

‘Ik voel dat ik eigenlijk wat meer tijd voor mezelf zou willen hebben om eens een tijdschrift te lezen. Maar.. ik moet de was nog doen, stofzuigen, geen tijd voor. ‘

Allemaal belemmerende gedachtes. Hierdoor ga je keer op keer aan je eigen verlangens voorbij. Wanneer jij vaker voor jezelf kiest, is dit niet alleen een cadeau aan jezelf, maar je wordt ook een leukere vriendin, gezelligere moeder, betere dochter. Sterker nog, je wordt woestaantrekkelijk. Dus zullen we een ding afspreken? Om in de maand mei vaker naar je gevoel te luisteren en voor jezelf te kiezen?

Zeg het maar hardop: De maand MEI is van MIJ!

PS Wil je vaker vanuit je gevoel leven i.p.v. vanuit je hoofd? Mijn programma ‘Terug naar je gevoel in 30 dagen’ is nog maar héél even beschikbaar voor 29 euro + je ontvangt mijn boek F*cking fantastic er gratis bij. Over een paar dagen gaat de prijs omhoog.