Wil jij het geheim van de mooiste kerstdagen ooit?

Wow! Wat gaat de tijd toch altijd enorm snel, zo aan het einde van het jaar. Nog maar een kleine week en dan vieren we al Kerstmis. Verheug jij je erop?

Ga je met een goed gevoel de feestdagen in of is het een kwestie van uitzingen ;)?

Ik hoop natuurlijk dat je met een grote glimlach op je gezicht deze feestdagen ingaat. Dagen waarop je even lekker vrij kan zijn. Voor mij zijn de kerstdagen de meest intieme en heerlijkste niets-doen-dagen van het jaar. (Lekker een weekje vrij, of misschien wel twee, als rust en pauze voordat je in 2020 kan gaan knallen). 

Kerst, de sfeer en symboliek, het voelt en klinkt zo heerlijk. Toch heeft Kerstmis voor veel mensen ook een zwart randje. Voor mij bijvoorbeeld. 

Mijn familie is niet meer in mijn leven. Aan de ene kant ook lekker, zo eerlijk wil ik ook zijn, want ik weet hoe het is om hélemaal geen zin te hebben in een dag met je (schoon)familie. Maar het blijft ook een verlies. Tijdens deze dagen denk je daar toch meer aan dan door het jaar heen. 

Kerst vieren wij 1 dag met mijn schoonfamilie. Verder zijn wij als gezin heerlijk thuis. En dat voelt nu goed, zoals het is. Hoe is dit bij jou?  

Op een dag wordt het toch echt tijd voor een super kerst voor jou, vind je niet? Hoe maak je van Kerstmis een super kerst? 

Voor mij is het gouden geheim voor een zalige kerst: geen verwachtingen. En dat is het tegenovergestelde van dat wat ik eerder deed. Toen vulde ik weken van tevoren die ene dag al in. Voelde ik aan alles ik hoe ik er geen zin in had. En groeide mijn tegenzin met de week en naarmate die ene dag vorderde, met de dag. Ik deelde dit met collega’s en vrienden en zette mij schrap om die ene dag door te komen. Goed, je kent het wel.

De grote ommekeer in mijn leven om áltijd fijne kerstdagen te beleven, is om vooraf al precies voor mij te zien hoe bijzonder en mooi het is dat we samen zijn. Wakker worden en de kerstdag beginnen, zoals dat voor mij het meest zalig is. Daar wordt de hele dag super zalig van. Voor mij. En voor de mensen om mij heen. Want hoog sensitief als ik ben, is een hele dag in gezelschap zijn voor mij echt veel. Dus respecteer ik dat en ga ik (en mijn gezin) op tijd naar huis. Je hoeft niets. Het is geen verplichting. Ik heb daarom besloten om mij hier niet meer schuldig over te voelen naar iemand. 

Het geheim is eigenlijk zo heerlijk gecompliceerd simpel: blijf bij jezelf. Denk niet voor een ander. Doe waar jij van houdt. Dit heeft mij zóveel gebracht, en ik hoop jou ook.

Hele fijne dagen en liefs,

Margriet

P.s.: Wil je een jaar lang 1-op-1 exclusief door mij getraind worden? Meld je hier aan voor een gesprek. Dan stappen we samen in de lift en gaan we naar het hogere niveau. And that’s a promise ;). Ik heb nog twee plekken dus meld je snel aan.

P.s.: Heb je al gehoord over mijn nieuwe boek Project Magic? Nee, nog niet? Klik dan snel hier

P.s.:  Ben jij nog op zoek naar een geweldig cadeau waarmee je iemand met de feestdagen écht verrast? Of zoek je misschien een cadeautje voor jezelf?
Stop met zoeken, ik heb iets heel moois voor je: Een cadeau dat zó bijzonder is en het nieuwe jaar compléét anders maakt. Scoor nu mijn boeken hier! Dit f*cking fantastische aanbod geldt tot en met 31 december 2019.